0

С таро немско возило от култовата соцмарка Трабант  се превърна в атракция за Сливен, след като наскоро двама местни младежи осъществиха идеята си да го превърнат в движеща се щанд за продажба на сладолед.

Старо немско возило от култовата соцмарка Трабант  се превърна в атракция за Сливен, след като наскоро двама местни младежи осъществиха идеята си да го превърнат в движеща се щанд за продажба на сладолед.

Иван и Данаил купили мукявяното  купе с почти издъхнал двигател от Айтос за 400 лв и в продължение на няколко месеца сами и с подкрепата на приятели го префасонирали. Извадили си разрешително за сладкото разхлаждащо изкушение, сложили и регистрационен номер с култовото  СН2020АС, но точно тогава влязло в сила извънредното положение около коронавируса и те почти се отказали от намерението си. В крайна сметка в средата на юли решили да пробват „късмета“ си направили първото зареждане. Оказало се че немската „бръкма“ привлича погледите и купувачите за броени минути опразнили първите канти с изкушението.

Близо 200 000 са вече преглежданията на видеоклипчето, качено  в профила на Данаил Дошев, където съдружникът му Иван разкрива намеренията им да патентова нестандартната хрумка.

Нов живот за Трабант са дали и наематели на заведението „Светицата“, намиращо се на метри от мястото, където археологът Георги Китов откри златната маска на тракийския цар Терес. Немското возило е превърнато в част от детска площадка, установи репортер.

По алеите пък на курорта Слънчев бряг от това лято може да бъде взет под наем  8-местен Трабант без покрив, елегантната лимузина е боядисана в бомбоненорозов цвят и се радва на повишен интерес.