Младежи борят агресията по програма Еразъм+
2

Младежи борят агресията по програма Еразъм+

48 младежи се събраха по програма Еразъм+ в СОК „Камчия“ в началото на август. Домакин по проекта „Разбиране и толерантност – път към обединена Европа“ е Сдружение бадминтон клуб ВИАС – София.

В санаторно-оздравителния комплекс пристигнаха млади хора от клуб по бадминтон в град Аймелдинген (Гер) и бадминтон клуб на спортно училище № 6 в Букурещ (Рум).

Основна цел на младежкия обмен бе да изгради модели за борба и справяне с агресията. Немци, румънци и българи се включиха в множество активности, игри, лекции, дискусии и физически занимания край морето.

Всички проектни дейности следваха изцяло методите за повишаване на личностното развитие и провокираха поведение на толерантност и междукултурен диалог. В последния ден участниците получиха Youthpass сертификат за признаване на придобитите компетенции, знания и опит.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.