0

В столицата на Тайланд - Банкок, се състоя световната премиера на новия пикап Mitsubishi L200, който на някои пазари се продава като Triton. Петото поколение на модела е стратегически за марката, като предстои представянето му на останалите азиатски пазари, както и в Океания, Близкия Изток, Европа, Африка и Латинска Америка. Продажбите ще стартират в Тайланд на 17 ноември, като пикапът ще се предлага в около 150 страни по целия свят, а в Европа и България ще се предлага през есента на 2019 г.

В столицата на Тайланд - Банкок, се състоя световната премиера на новия пикап Mitsubishi L200, който на някои пазари се продава като Triton. Петото поколение на модела е стратегически за марката, като предстои представянето му на останалите азиатски пазари, както и в Океания, Близкия Изток, Европа, Африка и Латинска Америка. Продажбите ще стартират в Тайланд на 17 ноември, като пикапът ще се предлага в около 150 страни по целия свят, а в Европа и България ще се предлага през есента на 2019 г.

Новото Mitsubishi L200 е един от най-важните модели от стратегическа гледна точка. Неговият успех ще затвърди устойчивия ръст на компанията. Новият модел идва с редица подобрения в издръжливостта, надеждността и комфорта, развивани през последните 40 години, за да успее да отговори на разнообразните нужди на всички потребители на пикапи по света. Новият пикап Mitsubishi L200 има всички качества да задоволи нуждите на клиентите, търсещи комфорт и стил за личния си автомобил, като разполага с подобрена система за задвижване на четирите колела 4WD, която гарантира истинско офроуд преживяване. Новият високопроходим модел е оборудван с най-актуалните асистенти за активна и пасивна безопасност.

Новото Mitsubishi L200 изпъква със своя по-агресивен дизайн, благодарение на визията на предната решетка, наречена „Динамичен щит”, която присъства и в останалите модели от гамата. Високият преден капак и уголемените фарове придават на модела по-агресивен и мощен вид. Нови извивки в дизайна, контрастиращи с остри линии, удължени калници и ярки акценти подчертават мощта на пикапа, както и съвременната му визия. Светлините и броните са важна част от цялостния дизайн и визуално разширяват предната и задната част.

Изцяло модернизираният интериор на Mitsubishi L200 впечатлява с усещането за стил и здравина чрез рамките на панелите на въздуховодите и различните бутони. Висококачествените текстилни и кожени материали се допълват от декоративни шевове в подовата конзола, подлакътниците и ръчната спирачка.

Новият пикап Mitsubishi L200 е оборудван със система за задвижване на четирите колела 4WD, която работи както със Super-Select 4WD, гарантиращо на водача оптимален контрол на всякаква пътна настилка, така и с Easy-Select 4WD, при което и четирите колела имат по-добро сцепление. С допълнителните режими на шофиране и двете системи 4WD предоставят подобрени характеристики извън пътищата.

Новите системи Super-Select 4WD и Easy-Select 4WD работят с нова офроуд програма с 4 режима – чакъл, кал/сняг, пясък и скален терен само в 4LLc. Когато е активиран, офроуд режимът едновременно регулира мощността на двигателя, трансмисията и спирачките, за да предотврати буксуване, затъване в кал или сняг, и да подобри преминаването през всякакъв терен. При спускане по наклон скоростта на пикапа се контролира електронно, за да подпомогне водача при прекалено стръмни или хлъзгави наклони.

Новият пикап Mitsubishi L200 запазва издръжливостта, надеждността и високото ниво на безопасност в кабината от настоящия модел, като включва и някои от водещите системи за сигурност. Системата за предотвратяване на сблъсък отчита превозни средства и пешеходци пред автомобила, за да предотврати сблъсък. Системата за предупреждение за превозно средство в мъртвата зона подпомага избягването на странични удари при смяна на лентите на движение, като отчита наличието на автомобил зад или в задната четвърт на пикапа и сигнализира на водача чрез аудио и визуален сигнал в съответното странично огледало.

Системата за предупреждение за приближаващ трафик отзад подпомага избягването на удари при връщане на заден ход. Ултразвуковата система за намаляване на ускорението намалява риска от инциденти при неправилна употреба на педала на газта, особено при движение напред или назад в тесни пространства. Благодарение на системата от камери, поставени отпред, отзад и от двете страни на автомобила, водачът получава изображение от птичи поглед на пространството около пикапа, както и сигнализация от сензорите за паркиране.

Новият високопроходим пикап Mitsubishi L200 е получил и множество детайлни подобрения. Усещането при спиране е усъвършенствано чрез употребата на по-големи предни дискове и спирачни бутала. Новите по-големи амортисьори подобряват комфорта в задната част. Преминаването от настоящия 5-степенен автоматик на новия 6-степенен гарантира по-плавно, но и мощно ускорение.

След старта на продажбите в Тайланд, новото Mitsubishi L200 ще бъде лансирано и на другите пазари на марката в общо 150 страни. От Mitsubishi не крият плановете си да продадат около 180 000 бройки от новия и от настоящия модел през 2019 година. L200 е вторият най-продаван модел след Outlander през изминалата фискална година.