0

Т очно една година след представянето си, Mitsubishi Eclipse Cross вече надминава 80 000 продадени бройки, а японската компания продължава успешния ход на модела като от тази година го предлага и с нов турбодизелов двигател. Освен това Eclipse Cross е получил и някои подобрения, като нови 16-цолови алуминиеви джанти, които правят модела още по-атрактивен.

Точно една година след представянето си, Mitsubishi Eclipse Cross вече надминава 80 000 продадени бройки, а японската компания продължава успешния ход на модела като от тази година го предлага и с нов турбодизелов двигател. Освен това Eclipse Cross е получил и някои подобрения, като нови 16-цолови алуминиеви джанти, които правят модела още по-атрактивен.

Новият турбодизелов двигател е с работен обем от 2,2 литра и развива максимална мощност от 148 к.с. при 3750 об/мин. Мощният мотор е съчетан с новата 8-степенна автоматична скоростна кутия. Максималният въртящ момент от 388 Нм е наличен от 2000 об/мин. Дизеловото Mitsubishi Eclipse Cross 2.2 DiD е оборудвано със система за задвижване на четирите колела Super-All Wheel Control 4WD, която му осигурява значително предимство на настилки с ниско сцепления като сняг. Първите доставки в България се очакват през месец април тази година, а цената започва от 62 990 лева.

Новото Mitsubishi Eclipse Cross беше представено в Европа, Япония и САЩ в началото на 2017 година и бързо се превърна в хит по целия свят, благодарение на умелото съчетание от функционалност и стил на купе. Яркият дизайн на Eclipse Cross се допълва от отличното му представяне на пътя и добре балансираните възможности. Кросоувърът бързо доби популярност и в България, заемайки челната позиция на най-продаван модел на марката през 2018 г. с 47,2% от общите продажби.