0

Н а автомобилния салон в Женева, който ще се проведе между 7 и 17 март, ще се състои световната премиера на новият компактен японски кросоувър Mitsubishi ASX. От представянето му през 2009 г. досега, продажбите на модела надхвърлят 1,32 милиона бройки в 90 страни. Най-големите пазари за модела са Северна Америка, Европа, Австралия и Китай. В момента той е третият по продажби автомобил на Mitsubishi Motors и е ключов модел за глобалната стратегия на компанията.

На автомобилния салон в Женева, който ще се проведе между 7 и 17 март, ще се състои световната премиера на новият компактен японски кросоувър Mitsubishi ASX. От представянето му през 2009 г. досега, продажбите на модела надхвърлят 1,32 милиона бройки в 90 страни. Най-големите пазари за модела са Северна Америка, Европа, Австралия и Китай. В момента той е третият по продажби автомобил на Mitsubishi Motors и е ключов модел за глобалната стратегия на компанията.

Mitsubishi ASX е компактен кросоувър, проектиран за града, предлагащ набор от екстри, които го правят идеален както за ежедневна употреба, така и за  вълнуващи приключения в края на седмицата. Леката му и компактна конструкция, съчетана с възможностите на високопроходим автомобил, превръщат шофирането в сигурно удоволствие.

Екстериорът на новото Mitsubishi ASX е претърпял значителна промяна, като най-вече това се вижда в предната част на автомобила. Дизайнерската концепция на модела е с подчертано солидно присъствие, което подканва водача да се впусне в едно ново приключение. Отпред в новия ASX традиционната предна решетка тип „Динамичен щит” еволюира. Бронята сякаш обгръща централната част от двете страни, а хоризонталните и вертикалните линии на решетката и маската отдолу вдъхват усещането за сила и мощ.

Отличителното разположение на LED светлините, както и подредбата на мигачите и фаровете за мъгла, обособени в квадратни панели в двата края на предницата, сякаш отпечатва типичната съвременна визия на Mitsubishi върху автомобила. Отзад ASX е със задни LED светлини с изострен дизайн, които се разполагат по широчината на колата, акцентирайки върху масивната му стойка. ASX се предлага в наситения, брилянтен цвят Red Diamond (Червен диамант), спортният и енергичен оранжев цвят Sunshine Orange и изисканият кафяв нюанс Oak Brown.

Подобренията в интериора позволяват по-добра свързаност на автомобила с околния свят. Размерът на дисплея е увеличен от 7 на 8 инча. На екрана могат да се гледат видео файлове, записани на USB. Най-високото ниво на оборудване идва с навигационна система Tom Tom. Информация за трафика в реално време може да бъде получавана чрез Интернет връзка от смартфона. В момента се разработва приложение, което използва данни от инструментите на автомобила – километраж, оборотомер и други, за да извежда информация за състоянието му. То ще проверява наличното гориво и ще навигира до най-близката бензиностанция, както и ще дава съвети за по-добра поддръжка и следващото препоръчително обслужване.

На европейските пазари новото Mitsubishi ASX ще се предлага с 2,0-литров бензинов двигател с 16 клапана, съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия или в комбинация с вариаторна трансмисия CVT с шест виртуални предавки за по-спортно шофиране. Автомобилът ще се предлага както във вариант с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела 4x4. Новото Mitsubishi ASX предлага сигурност и безопасност, благодарение на функции като подсилената конструкция и системата за ограничаване опасността от челен удар.