Митрополит Антоний за рождения ден на

Митрополит Антоний за рождения ден на "Монитор": Бъдете апостоли на истината

Западно- и Средноевропейският митрополит отправи специално послание за 22-годишнината на в. „Монитор“

По повод 22-годишнината на вестник „Монитор“ искам да отправя своите молитвени благопожелания към целия редакционен екип, като преди всичко пожелая крепко здраве, бодрост на духа и нестихващ ентусиазъм в отразяването на събитията в България и по света.

Трябва да помним всякога, че това, което посеем, това ще пожънем. Да бъдем гласът на правдата, за да може наистина с мярката, която мерим, след време Бог да отмери нас.

Живеем в твърде динамични и трудни времена, в които се изкривяват представите за добро и зло. Следвайки думите на Свети Апостол Павел, трябва да се държим за доброто, да бъдем всички работници на Бога, в сложностите на съвремието, за да бъдем полезни на всички, които слушат гласа ни.

Бъдете апостоли на истината! Бъдете отражение на доброто, което Бог е вложил в нашите сърца!

За мен като църковен служител вестник „Монитор“ е специфичен с обективното отразяване на всички събития и новини, които се случват в нашата страна. Преди всичко с правилното отношение и истината на съвремието с приоритет на темите, които наистина са добрите новини.

Винаги има какво да бъде подобрено, защото като хора всички ние се стремим към съвършенство, а то ни кара да се вглеждаме към себе си. По-скоро трябва всички ние да се стремим да бъдем добри като хора. А това ще се отрази и на нашата работа.

Пожелавам на екипа на вестник „Монитор“ да не стихва ентусиазмът ви, да търсите истината, да бъдете монитор на доброто от света. Честит празник!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.