0

П разничен пролетен концерт с музика на Моцарт, Верди, Вивалди, Менделсон, Хендел, Хайдн, Перголези, Дворжак, Брукнер, Карастоянов, Големинов, Черкин в изпълнение на Камерен оркестър "Митонисимо", солисти и хор "Рилски звуци" под диригентската палка на маестро Огнян Митонов ще звучи в сряда, 15 май, от 19 ч. в Аулата на Софийския университет.

Празничен пролетен концерт с музика на Моцарт, Верди, Вивалди, Менделсон, Хендел, Хайдн, Перголези, Дворжак, Брукнер, Карастоянов, Големинов, Черкин в изпълнение на Камерен оркестър "Митонисимо", солисти и хор "Рилски звуци" под диригентската палка на маестро Огнян Митонов ще звучи в сряда, 15 май, от 19 ч. в Аулата на Софийския университет.

В навечерието на празника на славянската писменост и култура публиката ще има възможност да се потопи във вълнуващия свят на музикалната предкласика, класиката и романтизма, вдъхновени от християнските ценности и добродетели. Наближаването на 24 май ще бъде отбелязано и с любими творби от български композитори.

Меломаните ще имат удоволствието да чуят солистите Анета Барановска, Илияна Генева, Славин Пеев, Цвета Сарамбелиева, Александър Мутафчийски, Доротея Димитрова. Анета Барановска и Славин Пеев живеят и работят в Германия. Идват специално за събитието. Солист ще бъде и звездата на музикалния театър Александър Мутафчийски, който току-що спечели приза „Музикант на годината” в своята категория. Той ще изпълни обичани български творби. Ще чуем като солисти и концерт-майсторката Доротея Димитрова – цигулка, както и диригента Огнян Митонов – кларинет.