Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и  от Териториална дирекция "Северна морска" задържаха 13 210 чифта „маркови“ маратонки и 7 710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална собственост.

Маратонките и опаковъчните кутии с обозначения на световноизвестни марки са открити в два контейнера от Китай, при съвместна проверка на Митнически пункт "Пристанище Варна Запад" от митничарите и служители на Гранична полиция. Стоката в контейнерите е била обявена като обувки и поставена под режим „Временно складиране“.

При  извършената проверка, зад  първите два реда спортни обувки, които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити други общо 11 050 чифта маратонки с фигуративни и словесни изображения на „Adidas“ и „Adidas Stan Smith“,  2 160 чифта маратонки с лого на „Nike“ и отделно 7 710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете световни  марки.

„Марковите“  маратонки и опаковки са задържани от митническите служители в изпълнение на Регламент(ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения.

Получен е отговор от официалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с потвърждение, че задържаните стоки нарушават правата на интелектуална собственост. Те подлежат на унищожаване.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Акция „Тишина“ на полицейски спецсили блокира кв. „Нов път“

Масирана полицейска акция с участието на жандармерия и специални части блокира прочутия видински ромски квартал „Нов път“. Операцията е проведена късно вечерта в понеделник под кодовото наименование „Тишина“.