Териториална митническа дирекция „Северна морска“ във Варна продава на търг с тайно наддаване девет групи различни стоки. Те са изоставени или отнети в полза на държавата по съдебни производства, водени от митническия орган.

Продажбата се извършва по реда на данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Сред обявените за публична продажба стоки са 7 618 броя дънкови якета, 110 вази от стъкло, 125 бронзови статуетки, както и дървени сувенири, маси, столове и заготовки за паркет.

Сред групите стоки на търга се предлагат и градински електрически уреди, включително косачки за трева, а също един лек автомобил и един микробус. Всяка стока или група от стоки имат начална тръжна цена.

За участие в търга се внася 20% депозит от началната тръжна цена. За стоките с митнически статус, извън ЕС, спечелилият купувач ще трябва да заплати и дължимите мита и ДДС.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Щетите, а не дребни нарушения да определят цената на „Гражданската“

Финансовото поощряването на изрядните и наказания за джигити трябва да се изчислява спрямо щетите, които са причинили на пътя, предлага новата агенция за безопасност на пътя, начело с Малина Крумова.

Прогнози: Ръст на златото и по-слаб долар до края на годината

Рисковете пред глобалната икономика са на дневен ред, но все още не може да се говори за предстояща рецесия. В България външните рискове могат да се усетят в икономиката към края на годината, докато инфлацията ще продължи ръста си.

БНБ прие техническите стандарти за сигурност при е-плащанията

Българската народна банка прие изменения в Наредба №3 за условията и реда за откриване на платежни сметки, за изпълнение на платежни операции и за използване на платежни инструменти. Те са свързани с възможността да се сключва рамков договор за платежни услуги от разстояние, посредством квалифициран електронен подпис, съобщи пресцентърът на централната банка.