Териториална митническа дирекция „Северна морска“ във Варна продава на търг с тайно наддаване девет групи различни стоки. Те са изоставени или отнети в полза на държавата по съдебни производства, водени от митническия орган.

Продажбата се извършва по реда на данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Сред обявените за публична продажба стоки са 7 618 броя дънкови якета, 110 вази от стъкло, 125 бронзови статуетки, както и дървени сувенири, маси, столове и заготовки за паркет.

Сред групите стоки на търга се предлагат и градински електрически уреди, включително косачки за трева, а също един лек автомобил и един микробус. Всяка стока или група от стоки имат начална тръжна цена.

За участие в търга се внася 20% депозит от началната тръжна цена. За стоките с митнически статус, извън ЕС, спечелилият купувач ще трябва да заплати и дължимите мита и ДДС.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Fitch: България може да приеме еврото до 2023 г.

България може да приеме еврото най-рано след 4 години, стига обаче да отговори на критериите на чакалнята, позната като ERM II. Това прогнозира международната рейтингова агенция Fitch Ratings в свой доклад за Еврозоната.

Инвестиционните фондове увеличиха активите си с близо 700 млн. лв. за година

Активите, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни фондове,които осъществяват дейност в България, са се увеличили с 692.5 млн. лв. или 18.4% само за година, показва статистика на Българска народна банка (БНБ). Към края на юни 2019 г. техният размер е 4 455 млн. лв., а през същия период миналата година са били 3 762. 4 млн. лв. Увеличението за 3 месеца, считано от март, е 7.3% или 302.8 млн. лв.

Застрахователните брокери с 851 млн. лв. премиен приход

Премийният приход, реализиран чрез застрахователните брокери през първото полугодие на 2019 г., възлиза на 851,381 млн. лв. или увеличение с 14% на годишна база за периода, съобщава Комисията за финансов надзор (КФН).