0

Ж ена с бурка и изцяло облечена в черно от няколко дни стряска жителите на Свиленград, изригнаха социалните мрежи. Децата са в истински шок, защото смятат, че в града се е заселила зловещата „Монахиня“, известна от опасна игра, организирана в Тик-ток.

Жена с бурка и изцяло облечена в черно от няколко дни стряска жителите на Свиленград, изригнаха социалните мрежи. Децата са в истински шок, защото смятат, че в града се е заселила зловещата „Монахиня“, известна от опасна игра, организирана в Тик-ток.

Слухове дори твърдят, че възрастна жена е припаднала от страх, след като била изплашена в тъмното.

Свиленградската „монахиня“ всъщност е германска гражданка от турски произход. Очевидно е мюсюлманка, защото ходи с бурка и широки черни дрехи. Единственото


цветно нещо на нея са няколко оранжеви ивици на раницата й,

която също е черна. Всъщност проблемът идва не толкова от дрехите, колкото от поведението на жената в черно. По светло се разхождала спокойно по улиците на града, но щом паднел мрак, започвала да се държи зловещо. Криела се във входовете на блоковете, изскачала внезапно и звъняла на звънците. Искала храна и подслон на английски, немски и турски. Когато я отпратели, си отмъщавала, като се скривала в коридора на мазета на блока. И изскачала с писъци, когато чуела, че някой слиза към избите. Другият й любим номер бил да се притаи в асансьора. И да плаши до смърт хората, като изкрещи и се втурне към тях, щом открехнат вратата на кабината. Коментарите във Фейсбук, както и в случаите с другите „монахини“, засечени в различни български градове, са преобладаващо негативни. Но има и много хора, които й се кефят. Други твърдят, че


е безобидна, но има леки психически отклонения. Десетки са и призивите

полицията да се намеси. Това обаче е невъзможно, защото срещу жената в черно няма подаден нито един официален сигнал. Въпреки това местните полицаи са я проверили.

Установена е самоличността й. Но германската гражданка не се издирва от Интерпол, Европол или друга международна организация за борба с престъпността. Не е извършила и престъпление на територията на България.

Дамата е от турски произход, но не може да мине границата, защото имала черен печат в паспорта си от турските власти.


Това обаче не е повод нашите власти да я задържат.

„По закон тя е обикновен турист. Има редовни документи и германско гражданство. Ако се държи странно и плаши хората, можем да я предупредим с протокол. Ако продължава, ще я глобим за нарушение на обществения ред. Но категорично не можем да я арестуваме, просто няма правно основание за това“, обясниха местни ченгета.