ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Мистерията на Мексиканската зона на тишината (СНИМКИ)
5

ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Мистерията на Мексиканската зона на тишината (СНИМКИ)

Според разказите на очевидци, в Мексиканската зона на тишината радиосигналите напълно изчезват и е невъзможно да се определи посоката.

Названието на участъка е Безмълвната зона Мапими, където нито един компас няма да ви помогне, а иглата му ще се върти непрекъснато, информират световните издания.

Оказва се, че мексиканските власти са склонни да крият необяснимите явления в тази мистериозна безшумна зона. Това се потвърждава от факта, че в близост до пустинята няма туристически обекти. Ако пътешествениците от други страни знаеха какво става тук, то загадъчната зона отдавна щеше да се превърне в едно от местата за „поклонение“.

Всичко започва, когато американска ракета падна върху този пуст район. Американските военни, които се втурват да я търсят, са се сблъскали с необясними явления.

По-късно аномалната зона започва да привлича учени от различни области, които изготвят огромен брой доклади, отнасящи се до геоложката структура на региона, както и до неговата флора и фауна.

В резултат на изследванията учените се натъкнали на подземни находища на метеоритни фрагменти, които според геолозите обясняват магнитните аномалии, присъстващи в мексиканската зона на тишината. Това явление засяга радиовълните и стрелките на компаса.

Според геолозите, в периода от 1938 до 1969 г. са регистрирани три падания на метеорит в пустинята Чиуауа. Теоретиците на конспирацията обаче наистина не вярват в изявленията на учените за парчета метеорити, вярвайки, че мексиканското правителство крие от обществеността някаква информация за намесата на извънземни.

Източник: Блиц

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.