0

Д ълго време Бермудският триъгълник оставаше истинска мистерия за всички, особено що се отнася до авиацията. Територията на Северния Атлантик получи такова име поради факта, че там изчезнаха огромен брой самолети и кораби. В същото време не беше възможно да се открият следи след изчезването им, съобщават чужди медии, цитирани от „Блиц“.

Дълго време Бермудският триъгълник оставаше истинска мистерия за всички, особено що се отнася до авиацията. Територията на Северния Атлантик получи такова име поради факта, че там изчезнаха огромен брой самолети и кораби. В същото време не беше възможно да се открият следи след изчезването им, съобщават чужди медии, цитирани от „Блиц“.

Най-популярният инцидент до момента се счита изчезването на пет торпедоносци от ВМС на САЩ и самолета, който след това е изпратен в търсене на полет 19. На 6 декември 1945 г. започва най-мащабното търсене на изчезналия безследно полет 19. Тогава 200 хиляди квадратни мили от Атлантическия океан са били претърсени от 18 кораба и 248 самолета. Търсенето продължило три дни, но нищо не било намерено. Много експерти предполагат, че на торпедоносците е свършило горивото и в резултат на това те са паднали във водата близо до Дейтона Бийч. Това, което най-много озадачило експертите, било, че не можели да намерят нито една останка. Заслужава да се отбележи, че самолетите са били водени от лейтенант Тейлър. Той е бил уверен, че се намират в Мексиканския залив. Тейлър започнал да извежда групата самолети в морето, без да отчита факта, че не са останали много запаси от гориво. Причината за това, според мнозина, е счупен компас, който показвал съвсем друга посока от реалната. През 2017 г. авиационният експерт Питър Лефе е заявил, че е успял да намери нови данни относно изчезването на полет 19. Лейтенант Тейлър най-вероятно е имал някакви умствени увреждания, тъй като по време на полета той започва да се нарича MT-28, а не FT-28. Ако съвместим това с неработещ компас, става ясно защо торпедоносците са се загубили от своя курс. В същото време все още е загадка защо останалата част от екипажа не е направила нищо, за да реши проблема и да се върне към зададения курс на полета.