Мисията възможна: как да постигнем финансова независимост?

Мисията възможна: как да постигнем финансова независимост?

Всеки от нас има различни идеи за своя живот. Цели, които иска да постигне. Често тези цели изискват и известна финансова независимост, която да помогне за осъществяването им. Какво трябва да направим, за да я постигнем? Ето какво съветва бизнес изданието "Форбс", което споделя историята на предприемача Джеф Секинджър.

От 2018 г. насам чрез компанията си за финансови консултации, Секинджър е помогнал на хиляди хора да наберат средства за бизнес начинанията си и за предприемаческите си цели. Това обаче далеч не става лесно. Затова ето топ 3 финансови урока, които Секинджър споделя в опит да помогне на други предприемачи.

  • Винаги помнете каква е ценностната ви система

Секинждър е роден в Питсбург, но отгледан в Кълъмбъс, Охайо, след като семейството му се мести да живее там, когато той е на едва 5 години. Още от дете, той има усет за бизнес и финанси, тъй като и двамата му родители са предприемачи. Когато те се развеждат обаче финансите на семейството понасят голям удар. "Знаех, че колкото повече се приближа към парите, толкова по-сигурен ще се чувствам. Осъзнах, че желанието ми за финансов успех се ражда точно от това, че видях двете страни на парите - какво е да ги имаш и какво причинява тяхната липса на едно домакинство", разказва Секинджър.

След успешно дипломиране, няколко прекарани стажа и работа от типа "9 до 5", Секинджър започва да си задава въпроса дали иска да продължи да живее по този начин. Така той създава собствен бранд в социалната мрежа "Инстаграм" и търсейки повече време, за да говори за финансови теми, той напуска работа, за да се посвети на бизнес плановете си.

  • Никога не е твърде късно да започнете отначало

Като гимназист Секинджър е запален спортист, част от футболния отбор на училището си. След контузия в областта на ребрата, лекарите предписват на Секинджър лекарства. Шест години по-късно обаче той развива зависимост към тях. Тази зависимост го преследва дори в професионалния му път - бизнесменът прибягва до лекарствата по няколко пъти на ден, за да се чувства нормален и за да може да изпълни всичко, което иска. Това не води до нищо хубаво - през 2018 г. Секинджър вече е натрупал огромни дългове в опит да се справи с всичките си задължения и планове.

Малко след това той се озовава в рехабилитационен център и само за 31 дни вече има подобрение. Той осъзнава, че тези лекарства го спират от това да преследва мечтите си и целите си. Голям отрезвителен шамар е и фактът, че кредитната му оценка (показател за способността за плащане на кредити. Еквавилент на нашия кредитен рейтинг - б.а.) е спаднала на малко над 500 . Затова Секинджър започва да чете литература, посветена на личните финанси, а кредитната си оценка вдига на 793 точки, от максимални малко над 800.

  • Бъдете мотивирани и помогнете на други, поели по същия път

След като се изправя отново на крака, Секинджър създава маркетигнова агенция със съдействието на друг предприемач, помогнал му в намаляването на дълговете. "Знаех, че съм направил нещо невероятно за себе си и исках да направя същото за други, чиято страст са бизнестр и финансите", казва експертът.

Днес той обучава предприемачи в стратегията, наречена "0% финансиране" - това е метод, с който човек може да бъде финансиран с 0% лихва, която да остане на това ниво в перод 3-5 години. По този начин този човек може да е фокусира върху бизнеса си, без да се притеснява за разходите по лихвата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.