Мис Плеймейт Диана Габровска: Изложбата ще се състои, не ме интересува какво ще кажат хората

Мис Плеймейт Диана Габровска: Изложбата ще се състои, не ме интересува какво ще кажат хората

Носителката на еротичния приз от последното издание на „Мис Плеймейт“ - Диана Габровска, разказва за премиерата на първата й книга, еротичната изложба и за живота след скандала през 2019 г. Ето какво сподели тя:

-Г-жо Габровска, на 10 юни предстои да излезе първата ви книга “Аз, грешницата”. Какво крие тя?

-В нея разказвам през какво преминах, докато се изправя след един от най-големите удари в живота ми.


-Ще успеете ли да направите официално представяне?

-И представянето, и изложбата ще се състоят, най-малкото заради всички художници, които пожелаха да се включат в инициативата и да подпомогнат тази благородна кауза. Защото реално те са хората, които я правят, а аз съм само посредникът, лицето, на това добро дело.


-А как смятате да реализирате изложбата - имате ли идея къде ще се състои, кого ще поканите и пр.?

-Да, ще бъде в столичен хотел. Всеки който има желание и не се притеснява от това да бъде свързан с моята инициатива - може да се чувства поканен. Казвам го, защото често се случва да ми откажат да ме пуснат някъде, защото явно съм жив дявол или наричана още - плеймейтка. Даже наскоро една известна фондация, която помага на жени пострадали от насилие, отказа да вземе пари от мен, отново по същата причина. Мисля, че голяма част от обществото ни е още в първи клас, втория срок...


-Как се чувствате, успяхте ли да преодолеете скандала през 2019 г.?

-Благодаря, чувствам се много добре, развълнувана от излизането на книгата ми. Относно скандала - да преодолях го, преживях го, изправих се след него, но завинаги ще остане един много горчив и болезнен белег в мен.


-Истина ли е, че ваши верни приятели са се превърнали в „непознати“? Какви бяха личните ви изводи?

-Да, истина е. И не е учудващо. В трудни моменти човек винаги остава доста сам… Получи се една естествена чистка на всички лицемери в живота ми и това всъщност беше една от хубавите страни на проблемите ми тогава.


-Кое загърбихте и кое остана белег?

-Белег остана обидата и разочарованието от хорската злоба и безпощадност. Но успях да се излекувам от онази болест “Какво ще кажат хората?” и вече изобщо не ме интересува кой с какъв мерак е решил да изпълни собствената си реалност. Иска ми се да пораснем като хора и да се занимаваме по-малко с чуждите животи и повече със собствения си. И, най-вече, да не бързаме да съдим и да даваме оценки, защото утре нещо може да се случи на вас и, повярвайте, ще се молите да не ви мачкат много, но уви - все още живеем в джунгла.


-А какво смятат близките ви, по-специално - вашият съпруг? 

-Моят съпруг мина също през доста сериозни моменти… Той ме подкрепяше най-много и винаги ще благодаря на съдбата, че ме събра с такъв човек! Доста голям брой семейства в България щяха да се разделят след подобен публичен скандал, защото почти никой вече не разбира смисъла на семейството. В книгата ми съм минала и през тази тема, защото доста ме впечатлява.


-Имате две деца, страхувате ли се, че един ден неверните твърдения по ваш адрес могат да им се отразят негативно?

-Смятам че не би им се отразило тъй като връзката между нас е много силна. С баща им винаги се стараем да говорим много с тях, като с големи хора. Разбира се, на подходящ и разбираем за тях език.


-Времето, което споделяте с тях, връща ли ви в безгрижното минало?

-Да, благородно им завиждам. Разказвам им на какво играехме ние като малки, колко различно детство имахме, като винаги ми се иска да усетят поне мъничко от него.


-Извън светлините на прожекторите - коя е Диана?

-Майка, домакиня, съпруга отдадена изцяло на семейството си, грижите за децата. 


-Спортувате ли? 

-Не съм от маниаците, които прекарват повечето от времето си във фитнеса, но в къщи правя упражнения всеки ден. 


-Добрата храна изисква и усилия, и време. В този ред на мисли – отдава ли ви се?

-Както казах вече - да, всяка семейна жена, малко или много й се налага да домакинства. А най-голямо удоволствие ми доставят приготвянето на десерти. 


-Имате ли план за предстоящите топли месеци? Къде обичайно прекарвате лятната си ваканция?

- Предвид обстановката дългосрочни планове не си правя, но обичайно прекарваме лятната си ваканция на нашето море. Смятам че родината ни има невероятни и красиви природни богатства, които трябва да ценим. Също е хубаво да подпомагаме туризма в България. От него зави оцеляването на много български семейства и бизнеси.


-За финал - разкажете ни едно романтично, едно комично и едно безразсъдно преживяване.

-Може би, като най-романтично преживяване ми се е запаметило в съзнанието почивката ни след сватбата. Решихме да се откъснем от градското напрежение, от лудницата и се пренесохме в един свят като от приказките - поне за мен - еко селище Омая. Там къщичките са направени от камък, глина и дърво. Огромни поляни и гора. Чувствах се точно като принцеса със своя принц от Приказките. За комично и безразсъдно не се сещам.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.