0

З а пръв път в 81 годишната си история италианският национлен конкурс за женска хубост „Мис Италия“ завърши снощи без продължителни аплодисменти и шумотевица. Така победителката Мартина Самбучини надяна короната на красавица №1 на Апенините в почти пълна тишина.

За пръв път в 81 годишната си история италианският национлен конкурс за женска хубост „Мис Италия“ завърши снощи без продължителни аплодисменти и шумотевица. Така победителката Мартина Самбучини надяна короната на красавица №1 на Апенините в почти пълна тишина.

Просто защото заради коронавирусната инфекция конкуръсът бе организиран „он лайн“ и би излъчен само „ин стрийминг“, тоест „поточно“, в популярния интернет-канал „YouTube“ и в някои социални мрежи. Обикновено финалът на надпреварата за красота е през септември в някой прочут морски или балнеоложки курорт, но заради „Ковид-19“ тази година той бе организиран в мрежата и то в средата на декември.
Пак за разлика от осемдесетте досегашни издания на конкурса, вместо обичайните сто финалистки, тази година пред web-камерите се явиха 23 – победителките във всяка една от италианските области, плюс тези от Рим и от надпреварата за хубавици „365 дни“. Като за пръв път в историята на състезанието момичетата не бяха разсъблечени по бански костюми, а се появиха първо в плътни по тялото топ и легинс, а след това във вечерни тоалети. Накрая техническото жури – липсваше и обичайният през последните години „теле-вот“ – реши, че най-красива е именно 19 годишната Мартина Самбучини от сателитното на Рим градче Фраскати, което е прочуто с бялото си вино. Девойката е висока 177 см, очите й са зелени, косата кестенява, завършила е езикова гимназия и сега е студентка първа година в римския университет - специалност „психология и маркетинг“. Има по-малки сестра и брат, гаджето й се казва Марко, обича да готви и да се занимава с животни, а мрази да спортува.


„Щастлива съм и вярвам, че няма да разочаровам никого през предстоящата ми година като „Мис Италия“!“ – заяви Мартина след като разбра, че е най-хубавата италианка. В дописките си за конкурса медиите на Апенините подчертаха, че короната на красавица №1 на страната се връща в Рим след цели 27 години „разходка“ по Ботуша.