0

В ицешампионката ни от Рио 2016 в скока на височина Мирела Демирева не направи добро състезание във финала на дисциплината в Токио и остана на 12-а позиция.

Вицешампионката ни от Рио 2016 в скока на височина Мирела Демирева не направи добро състезание във финала на дисциплината в Токио и остана на 12-а позиция.

Българката направи само два успешни и 6 неуспешни опита и приключи със 193 см. Тя скачаше с първи стартов номер, но още на началната височина от 184 см започна с фаул. Преодоля тази височина от втори опит, а после веднага трябваше да скача на 189, която премина с успех от раз. На следващата височина от 193 см Мирела сполучи от третия път, а на 196 см направи 3 фаула и отпадна.

Така Демирева завърши 12-а, а във финала, който продължава все още, стартираха 13 атлетки без Морган Лейк (Вбр).

“Наистина опитах. Благодаря ви, че гледахте атлетика днес. Щастлива съм, че съм тук, не съм вдигала такива височини от 2019-а. Отново скачам и ще продължавам да скачам. Благодаря и съжалявам, ако съм разочаровала някого. Наистина опитах, олимпиадата е невероятно изживяване. Обожавам да скачам, обичам леката атлетика и ще продължавам да се стремя да се подобрявам, защото има още какво да дам на любимия ми спорт. Продължаваме напред”, каза през сълзи Демирева пред БНТ.

Мирела бе и последната от петимата ни представители в леката атлетика, като само тя влезе във финал на своята дисциплина. Тихомир Иванов отпадна в квалификациите на мъжкия скок на височина, а Габриела Петрова не успя да се справи с пресявките на троен скок. Инна Евтимова бяга в сериите на 100 и на 200 м, а Ивет Лалова също не премина през първия кръг на 200 м.

Титлата в скока на височина спечели Мария Ласицкене (Русия) с личен рекорд за сезона и №1 в света за годината от 204 см. Тя донесе едва пъвия затен медал за Руския олимпийски комитет в атлетиката, при това след доста труден за нея сезон. Втора завърши австралийката Никола Макдерот с 202 см, което е континентален рекорд, а бронзът е за 19-годишната Ярослава Махучик (Украйна) с 200 см.