0

С ребърната медалистка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева очаква с нетърпение второто си участие на най-големия спортен форум.

Сребърната медалистка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева очаква с нетърпение второто си участие на най-големия спортен форум.

“Различно е от Рио, но е много хубаво. Японците са направо невероятни, изключително слънчеви, ентусиазирани, уважителни, въпреки мерките в селото. Хората са благодарни, че са тук, щастливи са, че изобщо има олимпиада. Организацията е много трудна, но толкова хора зависят от тези игри. Това е един шанс да покажем на света, че сме благодарни и можем да се справим заедно с всякакви трудности”, каза по БНТ 31-годишната Демирева.

Тя говори още за аклиматизацията си: “Още от първия ден тренирахме. Ставаме много рано, защото квалификацията е рано сутринта в събота. Аз ще дам всичко от себе си, работила съм много и нямам търпение да скачам, защото миналата година имах само две състезания. Приемам за комплимент, че някой вярва в мен. Живея с мисълта за Токио вече 5 години. Разбира се, че и тук ще скачам за медал. Аз изпитвам уважение към труда си, към тялото си, към екипа си. Няма как да полагаш толкова труд и после да не си вярваш – да даваш обяснения, че си зле. Все по-близо съм до своя идеален скок. През годините имаше спънки, но сме на правилния път. Все повече ми харесва скокът ми, става по-мащабен. Най-важното за мен е как правя спорт и какво рисувам със скока си. Надявам се точно в Токио да покажа най-красивия си скок”.

Квалификацията в скока на височина е на 5 август.