Напрежение върху учителите и учениците заради грипната ваканция безспорно ще има, но то е напълно преодолимо. За нас беше важно да действаме превантивно и да запазим здравето на учениците, а пропуските в учебния процес ще бъдат компенсирани. Това каза в Симеоновград просветният министър Красимир Вълчев, който дойде за работна среща в местното средно училище „Св. Кл. Охридски“.

Учебният материал ще бъде преподаден, а оценките за първия срок ще бъдат оформени навреме. Има технологично време и възможности, това не ни е първата грипна ваканция. Ако е необходимо,  при извънредна ситуация оценките могат да се оформят и в първите няколко дни от втория срок, поясни той.

„Диктовката при външното оценяване след 4-и клас ще бъде дигитализирана. Ще има един диктор на запис, който ще диктува в оптимално темпо и достатъчно разбираемо. Много е важно учениците да бъдат поставени в еднакви условия“, каза още министър Вълчев.

Външното оценяване след четвърти клас не трябва да стресира децата, то няма елиминационен характер. Външните оценки са по-важни за преподавателите, за да могат да си направят съответните изводи и да подобрят своята работа в съответното училище.

Нормално е да има различия сред близо 90 000 учители, но смятам че практиките при външното оценяване след 7-и 12-и клас се наложиха като добри и работещи, смята Вълчев.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Карантината затвори жертвите с насилника, подават сигнал като са сами

Карантината затвори жертвите с насилниците вкъщи. Затова и сигналите към горещата линия за пострадали от домашно насилие не са се увеличили. Социалната изолация е пречка на тормозените да търсят помощ. Те го правят, когато насилникът не е в дома, обясни пред „Монитор“ координаторът на горещия телефон Атанас Киров.

Над 8000 изтеглиха за ден приложението за COVID-19

Над 8000 души са изтеглили новото приложение, създадено за борбата с COVID-19. Хилядите потребители са се възползвали от ViruSafe по-малко от 24 часа от създаването му, съобщи пред БНТ директорът на IT компанията, разработила апликацията, Пламен Цеков.