Министър Петя Аврамова: Строителство не е спирало заради Ковид 19

Министър Петя Аврамова: Строителство не е спирало заради Ковид 19

До 30 юни ремонти по автомагистрала „Тракия“

Времето от началото на пролетта се използва не само за ремонти, а и за строеж на големите обекти в България. По време на извънредното положение строителството в България не е прекъсвало, спазвайки мерките за защита от заразата. Ремонтите по магистралите са в пълен ход. Към момента се работи в участъка от 11 до 20 км на магистрала „Тракия” от 11 до 20 км. Ремонтите по нея ще продължат до 30 юни, когато движението ще бъде освободено. Това заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по БНТ.

На Автомагистрала „Хемус” в момента се работи от 19-и до 37-и км. „Затваряме лявото платно, където строителните дейности ще продължат и през лятото.”, обясни министърът.


Ремонтът на Тунел „Витиня” ще завърши до края на 2020 г.

Там се е наложил сериозен ремонт заради необходимост от конструктивно укрепване. Открити са каверни в облицовката на тялото на тунела. Ще се изградят два пешеходни и един автомобилен преход.

По Тунела „Железница” се работи едновременно на три обекта от лот 3-1.Копае се по 1,5 -2 метра на денонощие. Изпълнява се първичната облицовка. Над 800 метра прокопани. До пролетта 2001 г ще бъде прокопан целия тунел.


На АМ „Струма“ ще бъде завършен лот 3-1.

За Лот 3-2 , през Кресненското дефиле в момента се избира изпълнител за мерки за опазване на околната среда и осигуряване на безопасното движение между отделните местообитания чрез орадни мрежи и други . Не сме се отказали от изграждането на ЛОТ 3-2,е катеорична министър Аврамова.

Разширението на Околовръстното шосе на София в отсечката до Княжево в момента все още се подготвя документацията в Столична община. В момента върви обществено обсъждане на идейния проект.В момента се изгражда отсечката от „Младост” до АМ „Тракия”.

„Разлеждаха се доста верианти имаше тунел, чиято дължина намалихме, прецизира се цената. МРРБ и АПИ работи по отчуждителните процедури, уточни строителният министър.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.