Здравният министър и депутати в болницата в Свищов

След отправения апел за помощ

Здравният министър и депутати в болницата в Свищов

След отправения апел на ръководството на общинската болница в Свищов за липса на квалифицирани медицински кадри, ситуацията е на път вече да намери разрешение.

Здравният министър Костадин Ангелов посети болницата и разговаря с персонала, а по телефона и с намиращия се под карантина кмет на общината, за да се намери изход от усложнената ситуация. След разговора стана ясно, че общината е готова незабавно да осигури жилища на доброволци лекари, които са готови да дойдат в местната болница. Министърът пък от своя страна обяви, че вече е взето решение да се изпратят лекари специализанти. Трима депутати медици, сред които и един професор, също ще пътуват до Свищов за да видят как може да се помогне. Те са изявили желание при нужда дори да останат в Свищов и да лекуват болните в местното COVID отделение.

Преди няколко дни от ръководството на общинската болница в Свищов отправиха зов за помощ, като обявиха, че нямат лекари, които да се грижат за лечението на болните от коронавирус. Стигна се до ситуацията икономист и кинезитерапевт да изпълняват функциите на висш медицински персонал. За справяне със ситуацията кметът на града, Генчо Генчев напусна кметския кабинет и влезе като доброволец в отделението с болни но на свой ред се зарази и в момента е под карантина. На лечение в болницата пък е настанена сестра Лилия Македонска, която дълго време беше единствената медицинска сестра, която се грижеше за болните от коронавирус пациенти. За няколко дни в края на миналата седица болницата бе подкрепена от медицинската сестра Красимира Петрова от съседната болница в Павликени. Сега обаче тя се върна обратно на работа там, като обеща, че при първа възможност отново ще се връща да помага на колегите си от града на Дунава.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.