Министерството на икономиката стартира дейности по конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачество“ от днес.

Проектът се провежда за 13-та поредна година като е инициатива на Европейската комисия (ЕК), която има за цел да отличи най-успешните дейности, насърчаващи предприемачеството и иновативното мислене. Координатор у нас е Министерството на икономиката, а участие в състезанието могат да вземат национални, регионални, местни публични и публично-частни предприятия от всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

Участниците ще се съревновават на 2 етапа – национален и европейски

като задължително условие е кандидатурите да се отнасят до започнати или скорошни инициативи, насърчаващи предприемачеството и оказали влияние върху даден регион.

Критериите са оригиналност, устойчивост и

въздействие на инициативите върху местната икономика.

Кандидатури се приемат до 22 май 2019 г., а наградите ще се връчат през ноември същата година. Те ще бъдат общо 6: за насърчаване на предприемаческия дух, за инвестиране в изграждането на умения, за подобряване на бизнес средата, за подкрепа на интернационализирането на бизнеса, за подпомагане развитието на „зелени“ пазари, както и за ефикасното експлоатиране на ресурсите. Последната награда е за отговорно и интегриращо предприемачество.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Отпускат още 15 млн. лв. за реклама на туризма

1,2 млрд лв. са приходите от Слънчев бряг (ОБЗОР)

Отпускат още 15 млн. лв. за реклама на туризма

Туристическият сезон на юг е бил успешен, сочат данните от статистиката. Първенството по приходи в сектора безапелационно държи най-големият ни морски курорт Слънчев бряг, който дава 20% от приходите в сектора. Близо 1,2 млрд. лева са приходите от реализирани нощувки в хотелите там. 

Аврамова: Налага се разширяване на „Тракия“ между София и Пловдив

Автомагистрала "Тракия" е отесняла в участъка между София и Пловдив в двете посоки и се налага да бъде разширена. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарен контрол.

Два пъти повече чужденци от трети страни работят у нас без разрешение

Два пъти са се увеличили случаите на работещи чужденци от трети държави без разрешение за достъп до пазара на труда у нас, като броят им достига до 99, сочат данните на Главната инспекция по труда (ГИТ) за проверките в морските курорти, цитирани от БТА.