Министерството на икономиката с конкурс за насърчаване на предприемачеството

Министерството на икономиката с конкурс за насърчаване на предприемачеството

Министерството на икономиката стартира дейности по конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачество“ от днес.

Проектът се провежда за 13-та поредна година като е инициатива на Европейската комисия (ЕК), която има за цел да отличи най-успешните дейности, насърчаващи предприемачеството и иновативното мислене. Координатор у нас е Министерството на икономиката, а участие в състезанието могат да вземат национални, регионални, местни публични и публично-частни предприятия от всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

Участниците ще се съревновават на 2 етапа – национален и европейски

като задължително условие е кандидатурите да се отнасят до започнати или скорошни инициативи, насърчаващи предприемачеството и оказали влияние върху даден регион.

Критериите са оригиналност, устойчивост и

въздействие на инициативите върху местната икономика.

Кандидатури се приемат до 22 май 2019 г., а наградите ще се връчат през ноември същата година. Те ще бъдат общо 6: за насърчаване на предприемаческия дух, за инвестиране в изграждането на умения, за подобряване на бизнес средата, за подкрепа на интернационализирането на бизнеса, за подпомагане развитието на „зелени“ пазари, както и за ефикасното експлоатиране на ресурсите. Последната награда е за отговорно и интегриращо предприемачество.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.