Мини „Марица изток“ с очакване за по-малък добив за въглища

Мини „Марица изток“ с очакване за по-малък добив за въглища

Приключили са основните ремонтни дейности в "Мини Марица изток" ЕАД Раднево". Дружеството е готово за настъпващата зима, заяви  изпълнителният директор инж. Андон Андонов.

Той припомни, че по силата на концесионния договор в годишен разрез трите открити рудника трябва да могат да добият в годишен разрез 28 млн. т въглища, но заради рязко намалялото потребление до края на 2020 година, добивът ще бъде в рамките на максимум 21 млн. т, което няма как да не се отрази на финансовото състояние на дружеството.

На този етап след дадени положителни PCR-тестове под карантина са около 50 от общо 7 400-те работници и служители от различни звена и участъци.

"За разлика от мините, в държавната ТЕЦ „Марица изток 2“ в условията на хоум-офис за по 2 седмици са изпратени близо 2/3-и от персонала и централата се обслужва от около 800 души", коментира лидерът на КНСБ Деян Дяков. Той е категоричен, че не се водят разговори за съкращения и очаква до края на годината да бъде изготвен план за работа и реформиране  на енергийно-промишления комплекс.

Към 15,00 часа в петък най-голямата ни държавна централа с конвенционално гориво работеше само три от общо 8-те си инсталирани блока при натовареност от 450 мегавата. Според публикувания график за ремонтите по това време готовност да бъдат включени трябва да имат 6 блока.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.