ВЪЛШЕБСТВО В ЧИНИЯ: Мини еклерчета с лек домашен крем и шоколад
4

ВЪЛШЕБСТВО В ЧИНИЯ: Мини еклерчета с лек домашен крем и шоколад

Празничните дни неусетно се изнизват от кръгозора ни, а в съзнанието ни остават единствено спомените за топлите вечери у дома, прекарани в компанията на близки и приятели, вдигайки наздравици за най-светлия християнски празник. Какво обаче са Коледа и Нова година без ароматно сладко изкушение? Именно за да не забравите колко вкусни могат да бъдат празниците - кулинарният екип на "Монитор" ще Ви разкрие тайните на най-пухкавите мини еклерчета с домашен крем и шоколад. 

Необходими продукти:

  • 100 г прясно мляко
  • 100 г вода
  • 100 г масло
  • 1 ч.л. захар
  • 2-3 щипки сол
  • 150 г брашно
  • 4 яйца размер L

Начин на приготвяне:

В тенджерка кипнете 100 г прясно мляко, 100 г вода, 100 г  масло, 1/2 ч.л. захар и 2 щипки сол. След като маслото се стопи и течността заври, изсипете наведнъж брашното. Разбъркайте енергично с лъжица, докато съберете всичко на гладка топка, която се отделя от дъното и стените на тенджерата - процесът трае по-малко от минута. Охладете тестото и едно по едно сложете 4 или 5 яйца в зависимост от големината им. След прибавяне на всяко яйце разбърквайте добре до гладкост. Изсипете тестото в пош с широк кръгъл накрайник, след което в тава, покрита с хартия за печене, шприцовайте кръгли топчета. Печете в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 15-20 минути. Когато профитеролите Ви са готови, напълнете ги с крем по избор и ги залейте с шоколад преди да сервирате. 

* Рецепта: yoli-bg.com

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.