0

А ктрисите със завидни гласови данни Милица Гладнишка и Койна Русева се включиха в пресъздаването на любимата на поколения българи песен от „Оркестър без име“ - „Оставаме“. Повод за проекта даде световната пандемия от COVID-19, като е посветен на културата, изправена пред трудностите на коронавирусната криза.

Актрисите със завидни гласови данни Милица Гладнишка и Койна Русева се включиха в пресъздаването на любимата на поколения българи песен от „Оркестър без име“ - „Оставаме“. Повод за проекта даде световната пандемия от COVID-19, като е посветен на културата, изправена пред трудностите на коронавирусната криза.

Терен за снимките на видеоклипа към „Оставаме“ дават 13 български театъра, като всички те са заснети празни. Освен Гладнишка и Русева, в песента участие вземат още Дони и Нети, Мая Бежанска, Стоян Радев, Полина Христова, Николай Воденичаров, Момчил Караиванов, Симеон Владов и др.

Клипът е създаден с финансова помощ по програмата на Столична община „Солидарност в културата“, предназначена да подпомогне онлайн културни изяви на независими творци по време на принудителното затваряне на сцените заради коронавирусната епидемия.

Самото видео е заснето в празните театрални зали от 9 оператори.