0

Д вукратният световен шампион от Формула 1 Мика Хакинен има сериозен принос за разработването на новите летни гуми Nokian Wetproof. Пилотът, който през 1998 и 1999 г. спечели най-престижното отличие в света на моторните спортове, беше от голяма полза с консултациите си по време на тестовете на този първокласен продукт с отлични характеристики. Според Мика Хакинен, новият модел на Nokian, наречен Wetproof, са безопасни и надеждни летни гуми за леки автомобили.

Двукратният световен шампион от Формула 1 Мика Хакинен има сериозен принос за разработването на новите летни гуми Nokian Wetproof. Пилотът, който през 1998 и 1999 г. спечели най-престижното отличие в света на моторните спортове, беше от голяма полза с консултациите си по време на тестовете на този първокласен продукт с отлични характеристики. Според Мика Хакинен, новият модел на Nokian, наречен Wetproof, са безопасни и надеждни летни гуми за леки автомобили.

Най-важните им характеристики са отличните спирачни възможности на мокър път и голямата устойчивост срещу аквапланинг, което прави шофирането лесно и комфортно дори в дъждовни дни. Новите летни гуми на Nokian включват уникални зони за безопасност, специално разработени за разнообразни летни условия. При тестовете, които са направени при разнообразни климатични условия, новите гуми Nokian Wetproof са показали отличен баланс между максимален комфорт и оптимална сигурност. Гумите предлагат стабилно представяне в дъждовни дни и допълнителен комфорт при лоши пътни условия.

Новите гуми Nokian Wetproof се предлагат в скоростни категории T  за до 190 км/ч, H до 210 км/ч) V до 240 км/ч и W до 270 км/ч, а широката им гама включва 46 продукта с размери от 14 до 20 инча. Новите Nokian Wetproof ще бъдат достъпни за клиентите през пролетта на 2019 г.

С цел постигането на по-добро представяне Nokian Wetproof имат асиметрична шарка на протектора. Тя подобрява сцеплението и осигурява добър баланс при представянето на сух и мокър път, като същевременно повишава издръжливостта и износоустойчивостта на гумите. За да осигури максимален комфорт и първокласна безопасност, протекторът на гумата е разделен на две функционални зони. Тайната зад чудесния баланс в представянето на новите гуми Nokian Wetproof на сухи и мокри пътища е новата концепция Dual Zone Safety. Уникалната технология на зони за безопасност дава сигурност и увереност на водача при всякакви условия, а намаленото съпротивление при търкаляне повишава енергийната ефективност на автомобила и екологичната съобразност на шофирането.

Новата технология Dual Zone Safety предлага оптимален баланс при представянето на сух и мокър път. Когато гумата се сблъска с повече вода, отколкото грайферът може да отведе, се получава аквапланинг. Технологията на Nokian Tyres ускорява отвеждането на водата, като я насочва и извежда извън гумата, и така ефективно предотвратява опасността от аквапланинг. Каналите на ребрата са снабдени със самозатварящи се насрещни елементи, които се притискат плътно един към друг в зоната на контакт на гумата с пътя. Тези елементи поддържат надлъжните ребра, подобряват стабилността при шофиране и осигуряват ефективна устойчивост на аквапланинг, като позволяват на водата да се оттича по-свободно.

Каучуковата смес от ново поколение осигурява отлично сцепление на мокър път и пести гориво. Извитият, подобен на рампа дизайн направлява и ускорява оттичането на водата от зоната на контакт на гумата с пътя. Полусферичните вдлъбнатини, напомнящи тези по повърхността на топка за голф, контролират въздушното обтичане на гумата.