0

З а две седмици Балчик се напълни от интелектуалци, художници и артисти, разказаха пред "Телеграф Медиа" гости на града. Никъде не се чува чалга, а в кръчмите звучи китара, приятен джаз и рок. Малките хотелчета са заети от българи и румънци, а затворените комплекси на север от Балчик са пълни с гости от северната ни съседка.

За две седмици Балчик се напълни от интелектуалци, художници и артисти, разказаха пред "Телеграф Медиа" гости на града. Никъде не се чува чалга, а в кръчмите звучи китара, приятен джаз и рок. Малките хотелчета са заети от българи и румънци, а затворените комплекси на север от Балчик са пълни с гости от северната ни съседка.

Нашенци от Стара Загора, Пловдив в момента откриват северното Черноморие, разказаха гости на града. Оказва се, че някои от тях никога не са стъпвали на Северния ни бряг.

В момента мидите на капитана и варненско вино са хит в кръчмите. Те са приготвени с традиционния сос със зеленчуци, девесил и чесън.

Без него на север от Варна никой не яде рибена борба. Румънците си купуват бурканчета с подправката преди да тръгнат за родината.