Местят Северин в психоболницата  на затвора в Ловеч
4

Местят Северин в психоболницата на затвора в Ловеч

Обвиненият в убийството и изнасилването на Виктория Маринова – Северин Красимиров, ще бъде преместен от следствения арест в Русе в психиатричната болница на Ловешкия затвор за срок от 30 дни.

Това реши днес състав на Окръжния съд в Русе. В болницата 21-годишният мъж ще бъде наблюдаван от специалисти и ще му бъдат направени изследвания с цел изготвяне на съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която ще даде становище за вменяемостта му. Искането е на Окръжната прокуратура в Русе.

В съдебната зала стана ясно, че Северин се е опитал да се самонарани при арестуването му в Германия. От Центъра за психично здраве в Русе е получена справка, че е диагностициран като лице с умствено изоставане и поради тази причина е учил в помощното училище в града до пети клас. С решение на ТЕЛК бил определен като лице с намалена трудоспособност.

По време на заседанието Северин говореше неясно и объркано. Разказа, че е бил на празненство по случай рожден ден. Там пили уиски и бира и после пушил „нещо“. Обясни, че в определени моменти му причернявало пред очите и когато се ядосвал, му минавало много трудно.

„Съгласен съм да бъда изследван“, каза обвиняемият пред съдебния състав.

„По всяко едно дело за убийство назначаваме съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите лица. Това дело не е изключение и по него сме назначили такава експертиза. Преценили сме, че е необходимо да се направи в Ловеч, където има психиатрично заведение към болницата на затвора, защото искаме да е от една страна, от хора, които не са работили с него и не го познават, и от друга страна, да имат възможност за максималния законен срок да го наблюдават и да дадат обосновано заключение“, коментира окръжният прокурор Георги Георгиев след заседанието.

Той каза също, че разследването е доста напреднало, изчаквали се резултатите от тази експертиза и още един-два анализа. Окръжният прокурор предполага, че досъдебното производство ще приключи в рамките на четири месеца.

„Това, което до момента той като обяснения е дал за случилото се в деня на извършване на двете престъпления, сме го проверили с всички способи на НПК и се потвърждава. Смятам, че той говори истината“, допълни Георгиев.

Административният директор и водещ в телевизия TVN Виктория Маринова бе убита и изнасилена на 6 октомври т.г. до бетонната алея край Дунав, докато спортува. Северин Красимиров бе задържан четири дни по-късно в дома на майка си в Германия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.