0

С лед повече от три дълги седмици първият ретрограден Меркурий за новата 2021 г. официално приключи и това произлезе на 20 февруари, но астролози предупреждават пред в. „Ню Йорк поуст“, че това не е причина да си отдъхваме все още.

След повече от три дълги седмици първият ретрограден Меркурий за новата 2021 г. официално приключи и това произлезе на 20 февруари, но астролози предупреждават пред в. „Ню Йорк поуст“, че това не е причина да си отдъхваме все още.

За съжаление бедите, причинени от този транзит, все още не са приключили, тъй като ретроградната сянка на Меркурий продължава да влияее на съдбата.

След като Меркурий се завърти, има все още над две седмици период на ретроградна сянка, известна още и като ретрограден възел, който според Лиса Стардъст, астролог от Ню Йорк, е най-нестабилният момент от този особен период. Според нея, когато Меркурий премине над Юпитер под ретрограден ъгъл, ние всички сме принудени да разберем нещата около себе си на по-дълбоко ниво. Страдъст обяснява, че тази енергия ни предизвиква да преосмислим връзки и ситуации, които са разкрили истинската си същност. Неща, които са били дълго прикривани в тъмите дълбини, ще започнат да изплуват на повърхността и това явление ще продължи до 13 март, когато Меркурий най-накрая излезе от зоната си на ретроградна сянка.

Лесли Хейл, астролог-физик за сайта keen.com, допълва, че засега енергията не се е върнала към нормалното. Неочаквани промени могат все още да се появят, техниката и оборудването около нас са все така нестабилни, а ние лесно можем да се почувстваме объркани и дезинформирани. С други думи – все още не сме се отървали напълно от наседството на ретроградния Меркурий.

Стефани Поуел, началник на съдържанието в horoscope.com, твърди, че посоката на Меркурий ни дава перфектната възможност да обединим част от уроците и поуките, които са се появили в персонален план по време на това ретроградно пътешествие.

Ако сте изпуснали важни планове или сте се сблъскали с проблеми в комуникацията с шефа си, в този период помислете за лошите случки, като за шансове да поправите грешките си от ретроградната фаза. Специалисти в сферата съветват да се вгледаме в методите си за справяне с този тип ситуации и да оценим грешките си сами. За да направим годината си по-добра и позитивна, можем да се извиним за забравените планове или да се мотивираме да поправим грешките в работата си вместо да подхождаме с отчаяние и песимизъм.

За всеобщ късмет планетата на комуникацията навлезе в най-перфектния си знак – Водолей. Тази зодия се отличава с иновативност и напредничаво мислене, като част от тези качества ще се отразят върху отношенията ни с околните. Разбира се, трябва да бъдем внимателни за тези класически спънки, породени от ретроградния Меркурий, но като цяло астролозите прогнозират, че ни очаква много по-благоприятен период, който ще ни позволи да преразгледаме най-неприятните разговори и ситуации с обновена гледна точка и нова проницателност.

Най-правилно е да посветим периода на ретроградния възел на опознаване на собственото си отражение и методите си за преодоляване на трудните моменти. След края на тази фаза ще настъпи сладък момент на релакс, който ще продължи до 29 май.