Наскоро, Jaguar представи експериментална система със светлини, която позволява на недоверчивите пешеходци да разбират, какво ще направят автономните автомобили. Mercedes-Benz разработва подобна система в своя, позволяващ и управление от шофьор, автономен автомобил, наречен Cooperative car.

Автомобилът представлява модифициран модел от серия S, оборудван с 360-градусова, тюркоазена LED светлинна сигнална система на покрива. Светлините светят постоянно, докато автомобилът се движи в автономен режим, мигайки бавно, когато започне да спира и мигайки по-бързо, когато тръгва.


Някои от светлините на покрива са видими само за пешеходците или велосипедистите, които са точно на пътя на автомобила, позволявайки им да разберат, че са „забелязани” от сензорите на автомобила, подобно на визуалния контакт, който шофьорите осъществяват с другите участници в движението.


В предното стъкло, радиаторната решетка, фаровет, страничните огледала и долната част на прозорците, също има ленти от тюркоазени LED светлини. Те показват, че автомобилът работи в автономен режим, светвайки, преди автомобилът да потегли.

Също така, преди Mercedes да се задвижи, предницата му се повдига, последвана от задницата, докато страничните огледала се разгъват. Според компанията, пешеходците трябва да разберат този тип комуникация интуитивно, тъй като „тези движения наподобяват на живо същество, което се събужда и се разтяга”.


След като вече проучи, как хората реагират на системата, сега Mercedes-Benz предостави събраните данни на SAE International, международна инженерна асоциация, която създава стандарти за автономните превозни средства.


Компанията е използвала светлинни системи и в предишни проекти, като концептуалния автомобил F 015, който показва електронни съобщения на радиаторната решетка, както и автономния ван Vision Urbanetic, който разпознава пешеходците и пресъздава очертанията им цифрово, от външната си страна.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Приложение позволява създаването на триизмерни обекти върху екрана

3Doodler рисува директно върху екрана на телефона

Приложение позволява създаването на триизмерни обекти върху екрана

Около 6 години след кампанията си в Kickstarter, WobbleWorks представи нова продуктова линия и приложение за iOS / Android, с което творците създават 3D изкуство с писалката 3Doodler, директно върху екрана на смартфон или таблет.

Lane-Keeping Bed използва технология от автомобилите на компанията

Ford задържа двойките заедно с легло

Lane-Keeping Bed използва технология от автомобилите на компанията

Използвайки системите от автомобилите, подпомагащи поддържането на платното за движение, леглото Lane-Keeping Bed на Ford е проектирано да поддържа партньорите заедно, като всеки остане във своята половина. Няма информация, относно комфорта на матрака, но по-важно е, че успява да задържи двойките в едно легло.

Летящото такси идва в Европа

Volocopter каца на летище Франкфурт

Летящото такси идва в Европа

Отдавна се говори за летящите таксита, но след всичките художествени илюстрации, дизайнерски скици и работещи прототипи, все още не е неизвестно, как точно тези таксита ще кацат, качват пътници и излитат отново. Компанията Volocopter иска да проучи възможностите за това, като наскоро съобщи за ново партньорство с летище Франкфурт (Frankfurt Airport).