Менте амулети от нета ни гарантират охолен живот

Менте амулети от нета ни гарантират охолен живот

Сайтове-фантоми замесиха български манастири в продажбата на амулети за богатство. Обещанието е за бързи пари и охолен живот благодарение на вълшебните талисмани, изработени на светите места, предава Нова телевизия. 

Офертата вещае още късмет, щастие, любов, защита от уроки и бързи пари, благодарение на материал, добит в манастири. В сайта - магичните свойства се потвърждават и от хора, които уж са изпитали ефекта на амулета за богатство.

Малко след като поръчаме, ни звъни представител на фирмата, който пита за имената и възрастта ни, за да се изготви индивидуален медальон. Амулетът е личен и се изработва индивидуално за всеки след наричане по име. Започва да действа в унисон с енергията ни след древен ритуал от наше име, става ясно още от рекламата.

"За да можете да постигнете всичко това в кратки срокове,  ще са нужни три амулета", обяснява търговецът по телефона. Така вместо обявената сума в сайта,

охолството и благополучието ни излизат тройно по-скъпи

Според някои от рекламите материалът за медальоните взима от три манастира в България, а тайната на неговата енергия се дължи на молитвите на Св. Иван Рилски.

„Такива практики може да има, защото хората злоупотребяват, но по никакъв начин не са съвместими с учението на църквата. Онова, което нашата вяра и християнският закон проповядват, е трудът, който благоускрасява, който възпитава и резултатът от него е онова, което нас ни храни, а не неща, на които им се придава магически произход. Със сигурност има хора, които го правят и го използват за лична облага, но както се казва в светите писания „по делата ще ги познаете” – делата, когато са неблагочестиви, е ясно тази идея от кого идва – не е от Бога, не е от нашия Христос“, казва архимандрит Макарий от светата обител.

Сюжетите с манастири, светии и древни или религиозни ритуали се използват, за да печелят доверието на хората, разкриват експертите, затова и времето на финансова криза не е случайно избрано за масово публикуване на такива реклами. Сайтовете, в които се рекламират амулетите за богатство, са десетки - със сходни послания и снимки, а всеки детайл в тях води към покупка. Магичните свойства на медальона например се потвърждават от доказани психолози, лекари и финансови анализатори.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.