Международната банка за развитие ни консултира за образователни стратегии

Международната банка за развитие ни консултира за образователни стратегии

Международната банка за възстановяване и развитие ще подпомогне подготовката на Стратегическата рамка за образование до 2030 г., ще извърши анализ на публичните разходи за наука и иновации и ще предложи насоки за новите политики и инвестиции. Тя ще консултира и програмирането на Оперативна програма за наука и образование за периода 2021-2027 г. Това реши Министерски съвет днес.

За целта правителството предложи на Народното събрание да приеме Закон за ратификация на Споразумение между Министерството на образованието и науката и Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" („ОПНОИР") и Международната банка за възстановяване и развитие.

Стойността на консултантската помощ е 2 794 189 евро, съфинансирани от Приоритетна ос 4 „Техническа помощ" на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 и бюджета на Министерство на образованието и науката.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.