Международният фестивал за шлагерна и градска песен „Пей сърце“ – Кюстендил кандидатства за вписване в Книгата на рекордите на Гинес.

Повод за това станаха десетки заяви за участие на състави от страната и Македония. Идеята на организаторите е всички изпълнители да се представят с една обща песен, изпълнена от най-много българи и македонци.

Инициативата се прави за първи път в България и организаторите си поставят за цел този рекорд да бъде вписан като най-новото попълнение в Книгата на рекордите на Гинес.

Тази кандидатура е в синхрон с подписания на 1 август 2017 г. между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев в гр. Скопие Договор за добросъседство между България и Македония. Целта му е трайно и устойчиво изграждане на приятелски и добросъседски отношения и допринасяне за засилване на сътрудничеството в двустранен и многостранен план, припомниха организаторите на международния фестивал.

„Пей сърце“ стартира на 1 септември от 17 часа в сградата на Читалище „Братство 1869“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Въвеждат Национална информационна система за борба с COVID-19

Министерството на здравеопазването въвежда в експлоатация Национална информационна система за борба с COVID-19. Системата осигурява централизирано управление и съхранение на информация за всички диагностицирани и карантинирани лица и предоставя функционално обезпечение на всички компетентни институции, свързани с борбата с COVID-19, съобщиха от ведомството.

Интерактивна карта посочи нуждите на общинските болници срещу COVID 19

Интерактивна карта с актуалните данни за дарителските сметки, открити в помощ на общинските болници в борбата с COVID 19 изготви Националото сдружение на общините, съобщиха оттам. В картата са посочени всички здравни заведения с цялата инормация за съществуващата база от легла и оборудване. В нея са отразени и дарителските сметки, както и нуждите от средства на местните здравни заведения. С нея се приканват граждани и фирми да се включат в кампанията за подкрепа на общинските болници, тъй като лечебните заведения в страната изпитват трудности, както в набавянето на нужното оборудване, така и в набирането на персонал.

 

Е-музеи и филми вместо уроци през пролетната ваканция на учениците

Виртуално посещение на музеи, гледане и обсъждане на филми с учебна цел, обсъждане и оценяване на екипни проекти са само част от дейностите, с които учениците могат да се занимават през пролетната ваканция. Това става ясно от писмо на просветния министър Красимир Вълчев до директорите и учителите, което е публикувано на сайта на столичния образователен инспекторат.