Между 5 000 и 10 000 лв. за творци, които рекламират туризма във Варна

Между 5 000 и 10 000 лв. за творци, които рекламират туризма във Варна

Индивидуални артисти, които предложат продукти, популяризиращи „Дестинация Варна“ в местен, национален и световен мащаб, ще могат да получат до 5 000 лв. от общинския бюджет. За културни организации финансовата подкрепа ще е до 10 000 лв. от общинския фонд „Култура“.

Фондът ще подкрепи индивидуални артисти и организации в създаването на проекти, свързани с честването на „100 години Варна – курортен град“. Това е заложено в насоките за кандидатстване по направленията на общинския фонд за 2021 г., които ресорната комисия към общинския съвет одобри на първото си за годината заседание.

Акцентът ще е върху проектите, фокусирани върху културния туризъм. В сила остават облекченията, относно собственото финансиране. Кандидатите ще трябва да осигурят 5%, а не 30% собствен финансов принос, както беше заложено преди началото на пандемията. Допустимият процент на административните разходи в бюджета на проектите също остава от 10% до 25%.

Бюджетът по фонд „Култура“ тази година ще е 1 млн. лева, разпределени в две сесии. Срокът на подаване на документите по първата сесия е от 25 януари до 28 февруари, т.г. Втората е насрочена за периода 1 март – 1 април. В двете сесии ще могат да се внасят проектни предложения по всички направления, с изключение на „Нови фестивали и конкурси“. Това направление беше спряно, заради пандемията и няма да бъде активно през 2021 година, уточниха от общината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.