0

П осетителите на цирка в руския град Олонец, република Карелия, станаха свидетели на истинско риалити шоу. По време на представлението мечка нападна и едва на уби своя дресьор. Инцидентът се случи по време на  гостуващ в града цирков спектакъл и не на шега уплаши зрителите. В разгара на номера четириногото животно неочаквано се нахвърлило на дресьора си, повалило го на земята и започнало да го души.   

Посетителите на цирка в руския град Олонец, република Карелия, станаха свидетели на истинско риалити шоу. По време на представлението мечка нападна и едва на уби своя дресьор. Инцидентът се случи по време на  гостуващ в града цирков спектакъл и не на шега уплаши зрителите. В разгара на номера четириногото животно неочаквано се нахвърлило на дресьора си, повалило го на земята и започнало да го души.   

Притичалите се на помощ сътрудници на трупата успели да озаптят  разярената мечка с помощта на електрически ток. След това шоуто продължило, а на пострадалия дресьор била оказана помощ. Уплашени, част от зрителите напуснали цирка. Свидетели на случката разказаха, че манежът не бил ограден със защитна мрежа и четириногият цирков артист спокойно можел да нападне и някого от публиката. По-късно от управата на цирка обявиха, че дресьорът е добре и, че номерът е свален от програмата на представлението. Освен това ръководството обвини публиката за инцидента. Зрителите не спазили правилото да не използват светкавици, снимайки с телефоните си, и по този начин провокирали агресивното поведение у мечката.