Матео Салвини подпука дискотеките

Матео Салвини подпука дискотеките

След мигрантите вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини подпука и дискотеките. От началото на лятото силите на реда в Италия, чиито началник е той, са затворили с нарочни заповеди 80 нощни заведения. На практика те са капка в морето – клубовете за нощни птици между Алипите и Сицилия са към 2500 с годишен оборот повече от 1 млрд. евро.

Но поне досега броят на заведенията, спуснали кепенци за такъв кратък период, не е надхвърлял броя на пръстите на едната ръка. Като нарушенията им най-често са били за дребни данъчни измами или за неспазване на хигиенно-санитарните изисквания. Докато основните причини за затварянето на 80-те дискотеки през това лято са били на първо място превръщането им в арени на насилие и побоища, а на второ – в щедри супермаркети на всякакви наркотици.

„Налице е невиждана ескалация на напрежението в обществото и за съжаление през нощните часове дискотеките се превръщат в негов отдушник!“ – заяви пред медиите шефът на браншовия синдикат Маурицио Паска. Той посочи, че младите хора вече идват в нощните клубове не за да се забавляват, а за да се разтоварят от проблемите на битието чрез дрогиране, кавги и масови побоища. „Ето защо предложих на Матео Салвини да вкара полицията и в дискотеките, дори това да стане за наша сметка!“ – обяви още Маурицио Паска. Браншовият синдикален шеф подчерта, че ако тази стъпка не бъде предприета, тоест ако силите за сигурност не въведат ред в нощните заведения, то тепърва ще бъдат затваряни много от тях. „А жертвите не са само младите хора, откарани в болница след безсмислени свади, но самите ние, тъй като оставаме без работа!“ – каза още Паска.

Свидетелство за повсеместното превръщане на дискотеките в насилствен отдушник на младите хора е фактът, че затворените заведения не са само по морето, а и в градовете. Така например последният нощен клуб, който е спуснал завчера кепенци заради побоища с ранени, за кражби и разпространение на наркотици, се намира в Рим, до древния мост „Милвио“. Ден преди това пък бе затворена пак зарад свади между надрусани млади хора е дискотеката „Фелини“ в сателитното градче на Милано – Поляно.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.