Вече започна активното търсене на кадри в сферата на туризма за предстоящия летен сезон във Варна. Към този момент в бюрата по труда има обявени стотици свободни позиции, като сред тях са и за бармани, сервитьори, готвачи и камериерки, съобщиха трудови посредници от морския град.

Сред обявените свободни позиции тази седмица има и 10 за търсенето на служители за обменните бюра. Изискването към кандидатите е да имат дипломи за завършено средно образование и да знаят чужди езици. Набират се също рецепционисти с немски, английски и руски езици.

Търсене има и за готвачи, като в основната си част обявите са за кадри със средно образование. За някои от местата е посочено, че кандидатите трябва да владеят руски, английски или немски език. Най-многобройни са свободните места за бармани, камериерки и сервитьори. Средните заплати при тях ca между 680 и 880 лева. От 850 до над 1050 лева са предлаганите средни трудови месечни възнаграждения за готвачите. Позициите са за работа на двусменен режим от по 8 часа.

Бъдещите служители в кухните на хотели и ресторанти трябва да следят за спазване на технологичните режими на първична обработка на продуктите, да извършват хигиенизиране на помещенията, хладилните и складови помещения, на машините, съоръженията и посудата, се посочва още в изискванията на работодателите.

В списъка с обяви тази седмица има и места за управители на хотели, а предлаганото възнаграждение при някои от случаите е за над 1500 лева. Чрез бюрата по труда се търсят още пазачи, охранители и общи работници. Една от най-примамливите оферти е за 11 служители, които да обслужват немскоговорящи клиенти писмено и по телефона. Предложеното за длъжността месечно възнаграждение е 1 600 лева.

Кандидатите трябва да умеят да работят с компютър. В обявата за позицията е посочено изискване за завършено средно или висше образование. Сред актуалните предложения, обявени в момента в Бюрата по труда има и няколко оферти за фризьори и козметици с владеене на английски език. Стартовата им заплата е 1000 лева.  

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Автопревозвачи-частници скочиха на държавните мини

Отстранени от участие в обществена поръчка автопревозвачи обвиниха държавното „Мини Марица изток“, че е нагласило условията, за да бъдат спечелени за следващите 3 години 30 млн лв с ДДС  от конкретна фирма.