0

М ашините за гласуване не са проработили на няколко места в страната, съобщиха от ЦИК. Проблемите са се появили в избирателни секции в Перник, Кърджали, Добрич, Пазарджик. В Перник е преустановено машинното гласуване.

Машините за гласуване не са проработили на няколко места в страната, съобщиха от ЦИК. Проблемите са се появили в избирателни секции в Перник, Кърджали, Добрич, Пазарджик. В Перник е преустановено машинното гласуване.


В Елешница повредата е отстранена, както и в една от столичните секции, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев. Два сигнала за проблем с машините за гласуване са подадени до районната избирателна комисия във Варна.

Поддържащата ги фирма проверява на място защо не работят. Проблем имало и с две от машините за гласуване в Кърджали. Сигнал за едно неработещо устройство е получен и в Пловдив.

Видин също е един от градовете, където машината за гласуване в една от избирателните секции не заработи заради технически проблем. За повредата се разбрало още вчера при инсталирането. От фирмата доставчик казали, че не може да бъде поправена и няма да бъде подменена с друга.

Само един от 60 гласоподаватели, преминали през избирателната секция тази сутрин, е пожелал да гласува машинно, обясниха от секцията във Видин.

Няма съществени нарушения в нито една от избирателните секции. 15 жалби за нарушения са постъпили в ЦИК от сутрешните часове, допълни Андреев. Подадени са сигнали за забавяне при отварянето на изборните секции. Почти няма интерес за машинно гласуване, споделиха председатели на секционни комисии в Стара Загора.