0

Б ългарската актриса Мартина Апостолова, която спечели приз за изгряваща звезда в рамките на тазгодишното издание на филмовия фестивал Берлинале, влиза в ролята на водещ на първата „Театрална совалка“ онлайн.

Българската актриса Мартина Апостолова, която спечели приз за изгряваща звезда в рамките на тазгодишното издание на филмовия фестивал Берлинале, влиза в ролята на водещ на първата „Театрална совалка“ онлайн.

Звездата от „Ирина“ става част от преформатирането на кампанията, в рамките на която почитателите на изкуството можеха да проследят записи на спектаклите на Университетския театър на НБУ в Национален студентски дом и Кино "Люмиер Лидл". За първа година аплодисментите ще бъдат онлайн. Причината се крие в опасността от новия коронавирус при организирането на събития на живо.

„Добавената стойност“ на проекта пък се състои в това участниците и създателите на постановките да отговарят на въпросите на гледащите в реално време.

Проектът стартира на 29 април, на Международния ден на танца. Тогава публиката в интернет проследи танцовия спектакъл "Екселсиор“. Още утре пък онлайн ще може да бъде гледана и постановката „Вишневи сестри“. Тя ще може да бъде гледана от 17 ч. в канала на университета в YouTube и Фейсбук страницата на Университетския театър.