0

И талианският певец и композитор Марио Бионди отправи специална видео покана към своите почитатели в България. „Нямам търпение да се срещнем в невероятната Зала 1 на Националния дворец на културата. Музиката е мечтаене. Елате да помечтаем заедно! Очаквам ви на 18 октомври, за да изживеем заедно незабравими емоции!“, казва в клипчето звездата.

Италианският певец и композитор Марио Бионди отправи специална видео покана към своите почитатели в България. „Нямам търпение да се срещнем в невероятната Зала 1 на Националния дворец на културата. Музиката е мечтаене. Елате да помечтаем заедно! Очаквам ви на 18 октомври, за да изживеем заедно незабравими емоции!“, казва в клипчето звездата.

Бионди има зад гърба си изцяло разпродадени турнета, оглавявал е класации, албумът му If, издаден през 2009 г., е тройно платинен, работил е с големи изпълнители като Чака Кан, Майкъл Болтън и др.
Страстта на Марио към музиката се ражда в ранна детска възраст, когато пее в църковен хор. През годините неговите многобройни музикални изяви редом с различни италиански и чуждестранни музиканти предопределят съдбата му да се развие като творец от световна величина. През 1988 г. има възможността да бъде подгряващ изпълнител на Рей Чарлз. Любовта му към соул музиката допринася за оформянето на неговия характерен вокален стил, вдъхновен от великите творци Лу Ролс, Ал Жиро и Айзък Хейс.


Първият му голям музикален пробив е с песента This Is What You Are през 2004 г. В началото сингълът е предвиден единствено за японския пазар, но скоро след дебютното му излъчване неустоимото изпълнение се забелязва и в Европа. Известният британски диджей Норман Джей включва песента в плейлистата си в шоуто на BBC1, а гласът на Марио Бионди стремглаво започва да прекосява целия Европейски континент. Британското консулство го отличава с награда за най-добър артист.
През 2006 г. Марио пуска дебютния си албум Handful Of Soul, който за по-малко от три месеца става платинен. Същата година записва песента L´Amore Ha Sempre Fame за трибютния албум Alex, Tributo ad Alex Baroni, в памет на големия италиански певец Алекс Барони, загинал при катастрофа с мотоциклет. Година по-късно Бионди записва сингъла No Matter заедно с известния диджей Марио Фарджета и отделно няколко вдъхновяващи кавъра като Just The Way You Are на Били Джоел. През 2007 г. издава двоен албум с Duke Orchestra, наречен I Love You More, записан изцяло на живо в театър „Змералдо“ в Милано.
Билетите за концерта на Марио Бионди от ценова категория 35 лв. вече са изчерпани. В продажба все още са места на цени от 50 до 80 лв. За най-големите почитатели на Бионди организаторите предвиждат ВИП билети по 95 лв. в ограничен брой. Притежателите им ще имат възможност да се възползват от отделен вход за концерта през Клуб 1, специално посрещане с коктейл и позиции с отлична видимост в залата.