Маринов за боя във Филиповци: Поредната битова история (Обновена)

Маринов за боя във Филиповци: Поредната битова история (Обновена)

Поредната битова история, за съжаление това става често. Така определи масовия бой във Филиповци вътрешният министър Младен Маринов в кулоарите на парламента.

Той благодари на колегите си, че са се намесили бързо, за да предотвратят ситуацията, защото била много опасна. По думите му към момента имало 8 задържани, а 4-5 от тях са останали за лечение, като един от тях е с опасност за живота с черепно-мозъчна травма. От друга страна, имало арестувани седем души, чиято съпричасност в момента се проверявала. Маринов изтъкна, че засиленото полицейско присъствие ще остане докато не се успокояла ситуацията там. Нямало пострадал полицай.

На въпрос какви сигнали е получил от медицинските сестри, Маринов отбеляза, че МВР спазвал основния принцип да пази самоличността и съдържанието на сигналите, които получават. Той припомни, че срещата произтекла след тази при премиера и добави, че е разпоредил действия на главния секретар. „Готови сме при постъпване на конкретни данни и сигнали да реагираме“, каза той и добави, че няма как да каже кои болници се проверяват.

По време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за разпространението на наркотици онлайн, Маринов съобщи, че МВР осъществява мониторинг на интернет пространството с цел ограничаването на виртуалната продажба на наркотици.
„Онлайн търговията се осъществява в мрежата, в която се разпространяват вещества, под формата на легални стимуланти – билки, чай, соли за вана, смеси от екзотични аромати и други такива“, обясни вътрешния министър.

Маринов увери, че органите на реда работят усилено за противодействието на това престъпление. Той подчерта още, че непрекъснато се актуализира списъка с разпространяваните опасни вещества. Той припомни, че за справяне с този проблем е необходимо обединяването на усилията на всички - семейство, институции, неправителствени организации, както и цялото обществото. По думите на министъра за да се ограничи разпространението сред подрастващите, МВР продължава да поддържа засилено полицейско присъствие в районите на училищата.

Маринов цитира статистика, която показвала, че в периода януари-октомври тази година са проведени 4109 специализирани операции срещу разпространението на наркотици. Проверени били 8038 района, в това число училища и заведения, а задържаните били 6 978 души. Регистрираните престъпления, свързани с наркотици, намалели с 3%, а пък разкриваемостта е 70%, което е с 6,5 пункта по-висока, в сравнение със същия период на миналата година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.