0

С лед по-малко от два месеца легендарната актриса Мария Стефанова ще има трета премиера след завръщането си на сцената на Народния театър. Тя отново работи с режисьора Стефан Спасов, който бе „виновникът“ за появата й на първата ни сцена след 25-годишна пауза в суперхита „Три високи жени“.

След по-малко от два месеца легендарната актриса Мария Стефанова ще има трета премиера след завръщането си на сцената на Народния театър. Тя отново работи с режисьора Стефан Спасов, който бе „виновникът“ за появата й на първата ни сцена след 25-годишна пауза в суперхита „Три високи жени“.

На 9 и 10 декември на Сцена „Апостол Карамитев“ ще бъде премиерата на „Облог“ – най-новата пиеса на носителя на “Пулицър” за драматургия Дейвид Линдзи-Абер. Наред с Мария Стефанова (награда „Аскеер 2018“ за водеща женска роля) ще видим и Вяра Табакова, на която е поверена другата главна женска роля в спектакъла. В актьорския състав са и Пламен Димов, Ненчо Костов (номинация „Икар 2019“ и награда „Аскеер 2019“ за изгряваща звезда), София Бобчева (награда „Икар 2018“ за поддържаща женска роля, награда за женска роля „Златен кукерикон 2019“) и Стелиан Радев (номинации „Аскеер“ и „Икар“ за изгряваща звезда, номинация „Златен кукерикон 2019“).

„Облог“ разказва с много топлина и чувство за хумор историята за трудното съжителство и още по-трудното сближаване на две възрастни дами, принудени да делят обща стая. Аби и Мерилин са различни като луната и слънцето, като тъгата и веселието, като мъката и радостта от живота. Единствено резултатът от един забавен и интригуващ облог между двете може да разреши техния спор. Но докато се стигне до финала, ще има много изненади и изпитания, в които вземат участие и техните пораснали деца...

Това е втората пиеса на Дейвид Линдзи-Абер, която се поставя на сцената на Народния театър след „Добри хора“, чиято премиера бе през 2015 г.

Музиката за спектакъла е на Теодосий Спасов. Сценография и костюми – Нина Пашова; мултимедия – Иван Москов.