Мария Габриел: Искаме да направим „Еразъм +“ по-приобщаваща и да улесним мобилността

Мария Габриел: Искаме да направим „Еразъм +“ по-приобщаваща и да улесним мобилността

Целта ни е да направим програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ по-приобщаващи и да улесним мобилността. Това е заявила еврокомисарят Мария Габриел по време  дискусия в рамките на Съвета на министрите на държавите членки, отговарящи за младежта.

Именно на нея обсъдили програмите Еразъм+ и „Европейски корпус за солидарност“, както и насърчаването на демократичната ангажираност сред младежите.

Габриел поясни, че през последните месеци предложили гъвкави алтернативни решения чрез програмите Еразъм+ и „Европейския корпус за солидарност“.

Един пример бил смесената мобилност.

Участниците могат да започнат своята мобилност виртуално и след това да продължат с физическа мобилност.

"Идеята обаче не е да заменим напълно физическата мобилност, която остава едно уникално и незаменимо преживяване. Целта ни е да направим програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ по-приобщаващи и да улесним мобилността", казва Габриел.

Тя напомня и неотдавнашното споразумение, което постигнали, за допълнителни 2,2 млрд. евро към програма Еразъм+, което ще допринесе за допълнителни възможности в подкрепа на младите хора, като инициативата „Зелен Еразъм+“, която стартират догодина.

"С нея ще ангажираме младите хора в проекти, които допринасят за борбата с климатичните промени. Така те ще могат да придобият нови умения, да споделят своите идеи и да се развиват.
С екипа ми продължаваме за работим за осигуряване на възможно най-гъвкав и приобщаващ подход при подкрепата за младите хора с програмите Еразъм+, „Европейския корпус за солидарност“, за да се справим с настоящите предизвикателства и осигурим още по-добри възможности.", завършва Габриел.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.