0

М ариан Вълев, Жени Калканджиева и Васил Василев-Зуека ще се разпишат в главните роли на новата съвременна българска комедия „Ятаган“, снимките за която започват този месец.

Мариан Вълев, Жени Калканджиева и Васил Василев-Зуека ще се разпишат в главните роли на новата съвременна българска комедия „Ятаган“, снимките за която започват този месец.

Режисьор е Андрей Андонов, който преди няколко години нашумя с дебютния си филм „Никой“ – частна продукция, снимана изцяло със средства на ентусиастите от екипа и събрани чрез платформата за субсидиране на независими проекти Indiegogo.

Комедията „Ятаган“ е първи продуцентски проект на новосъздадената компания „А Плюс Филмс“, чиито основатели имат над 25 години опит във филмовото разпространение. В лентата участват още куп звезди и млади изгряващи таланти – Китодар Тодоров, Стефан Денолюбов, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Невена Бозукова-Неве, Елена Телбис, Силвия Станоева,

със специалното участие на

Ники Кънчев, Любо Нейков и Ники Илиев

В бъдещия филм Мариан Вълев, известен и като Куката от култовия сериал „Под прикритие“, ще влезе в образа на Рангел Костов – полицейски инспектор от Агенцията за борба с тероризма, бивш красавец и системен пияница, който става двигател на схема от лъжи и създава необичаен престъпен тандем с една от жертвите си. Жени Калканджиева ще се превъплъти в новата шефка на агенцията Силвия Овчарова –

амбициозна, некадърна провинциалистка,

която иска да стане медийна звезда

и да направи кариера в столицата, без да подбира средства. Зуека пък ще е изтъкнатият разследващ журналист Свилен Иванов – всепризнат експерт по тероризма, който ненавижда некомпетентността, а Ивайло Драгиев – чаровният квартален хаймана Никсъна, който заради любов ще си докара огромни неприятности.

Инспектор Костов на Мариан Вълев е застрашен от уволнение поради липса на резултати в разследванията и в алкохолно вдъхновение ще съчини доклад, в който обявява безобидния нехранимайко Никсъна за водач на терористична клетка, като му дава оперативния псевдоним Ятаган. Овчарова на Жени Калканджиева ще приеме това за чиста монета, а по каръшко стечение на обстоятелствата подозренията някак си ще започнат да се доказват, за огромна изненада на автора на цялата схема. Но нищо не е такова, каквото изглежда. Сценаристът Христо Асенов Христов е забъркал невероятна история с много неочаквани обрати, която по забавен начин говори за сериозни проблеми като корупция, бюрокрация, шуробаджанащина, медийни манипулации, страх от тероризъм.

Планирано е филмът да е готов през първото тримесечие на 2020-а.