Манолова отиде в Булгартрансгаз, за да поиска документите за ревизия

Манолова отиде в Булгартрансгаз, за да поиска документите за ревизия

Мая Манолова и още четирима депутати от Комисията по ревизия отидоха в  Булгартрансгаз, за да поискат лично документите, които им били отказани от дружеството под предлог, че не могат да бъдат електронно изпратени, защото скенерите не работели.

В дружеството отидоха Явор Божанков от БСП, Георги Георгиев от "Има такъв народ", Калоян Янков от "Демократична България" и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!".

"Булгартрансгаз в каменната епоха ли се намира, или в 21 век", попита Калоян Янков.

Комисията изисква документи за проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021 г.

Очакваше се в 16 ч. депутатите да се срещнат с изпълнителния директор на дружеството Владимир Малинов, той обаче закъснявал, заради проточила се среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. 

"Нямаме по-важна работа от тази, която ни постави Народното събрание", заяви още Манолова.

Около 17 ч. срещата започна, като на нея дойде и Теменужка Петкова. Тя заяви, че "не вижда представители на ПП ГЕРБ" и допълни, "как е направен подборът на хората, които ще присъстват на срещата".

Петкова изрази притеснение, че посещението е преднамерено. После пък каза, че няма как да се предаде част от информацията, защото касае чувствителни данни. Изтъкна, че няма как да се дадат документи, защото това станало по определен ред. 

От думите на Петкова стана ясно, че няма как да предадат документите в електронен вариант, защото времето било малко. "Няма да предоставим документ, който ще накърни интересите на дружеството", уточни Теменужка Петкова. "Това няма как да се случи до 26 и 27 април", допълни тя.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.