0

А вторът на популярния подкаст за храна The Sporkful Дан Пашман е прекарал цели три години, следвайки дългогодишната си мечта да създаде перфектните макаронени изделия.

Авторът на популярния подкаст за храна The Sporkful Дан Пашман е прекарал цели три години, следвайки дългогодишната си мечта да създаде перфектните макаронени изделия.

В продължение на много години Пашман критикува традиционните форми на пастата: някои според него изобщо не задържат соса, други бързо омръзват, а трети не изглеждат много представително. Според него е било твърде наложително спешно да се обърне внимание на нещо.

Мистър Пашман е опитал, изучил и каталогизирал почти всеки възможен вид паста - и в крайна сметка намира подходяща форма, която най-накрая ще зарадва човечеството - такава, че да не е скучно да се яде, а сосът да се задържа върху нея както трябва. Освен това самата паста "оказва съпротива" под какъвто и ъгъл да я хапеш.

В резултат на усилията му на бял свят се появяват каскателите, в превод от италиански - „малки водопади“.

Пашман смята, че преди него още никой не е комбинирал достойнствата на различните видове тестени изделия в една форма и се хвали със своите каскатели в Twitter и Instagram.