0

Б ританец влезе в Книгата на рекордите на Гинес, след като посети най-много кръчми за един ден, съобщи Би Би Си.

Британец влезе в Книгата на рекордите на Гинес, след като посети най-много кръчми за един ден, съобщи Би Би Си.

48-годишният Мат Елис открил, че в Книгата на Гинес няма рекорд за броя на посещаваните кръчми на ден. Представители на организацията му предложили да посети поне 50 заведения за един ден, за да установи рекорд. Във всяка кръчма се изискваше да изпие поне 125 милилитра от питие по избор.
При подготовката за поставяне на рекорда мъжът успял да направи кратки маршрути до необходимите пивници, а също така се увери, че всяка от тях няма нищо против да изпълнява такива задачи. Освен това той непрекъснато си правил селфи, за да докаже, че всъщност е посетил заведението, закупил е напитката и я е изпил напълно. Във всяко заведение имало и двама независими свидетели. В резултат на това той успял да влезе в 51 кръчми за един ден. Пил е бира, портокалов сок, вино, сода и други напитки.


Мъжът признава, че поставянето на рекорда му е струвало с големи трудности и допълни, че няма да се опитва да повтори постижението. Според него проблемът не бил в ограниченото време, а в количеството течност, което трябвало да се изпие. „Имах обедна почивка, но просто не можех да хапна нищо. Освен това трябваше много често да ходя до тоалетната“, казва Елис.