Ако мама е казала на скъпото ви мъжле, че изглежда като пет милиона лева, това е сигурен знак, че той притежава самочувствието на паун в кокошарник. Освен нашумялото парче на Папи Ханс, много песни възхваляват връзката с майката – с текстове от „Мила моя мамо“ до „Искам да купя самолет на мама“... Това е трогателно, стига да не се замисляте за връзката на вашия партньор с негово подобие на любящ родител.

Да, чували сме, че има добри свекърви, които уважават и дори обичат снахите си. Но на коя планета живеят те и защо все на нас ни се пада свекървище? Въпрос с повишена трудност, чийто отговор едва ли ще намерим в следващите няколко века или направо до края на света. Ако сте в началото на връзката си, може би още не сте стигнали до момента, в който чувате по телефона как ОНАЗИ жена мърмори, че синчето й не е добре нахранено и не стига, че работи (като че ли вие стоите вкъщи и си клатите краката) , ами и горкият трябва да хвърля боклука всяка вечер. Положението може да се сравни с компютърна игра, в която чудовището се появява едва когато минете първите няколко нива. Ей така, само за да ви стъжни живота! В реалния живот ще е трудно да убиете ламята с меч, затова още в началото на връзката трябва да поставите ясни граници относно това докъде може да стига майчината намеса във вашите отношения (най-добре е изобщо да няма такава) . Ето няколко сигурни знака, че пъпната връв между любимия и проектосвекървата ви не е срязана:


Постоянен контакт


Мама знае най-добре! Може и така да е през първите 15 години от живота на едно момче, но рано или късно той трябва да излезе изпод крилото й и да се превърне в мъж. За съжаление невинаги става така. Ако половинката ви не пропуска ден, в който да се чуе по телефона и/ или да се види с родителката си, по всяка вероятност е силно зависим от нея и трябва да намерите начин, по който да ги отделите. Разбира се, важно е мъжът да има контакт със семейството си, но не бива да бъркаме едиповия комплекс с нормалното общуване.


Майчината дума е закон


Мама каза... Ако половинката ви изпълнява всяка прищявка на родителката си, като да я води на шопинг, да се втурва със 100 км/ ч да й смень пердетата или, например, да прави ремонти в дома й през седмица, нещата не вървят на добре. Не става въпрос мъжът да не помага на майка си, но не трябва да се превръща в нейното момче за всичко.


Мама > Жена и деца


В случай, че вече сте изградили семейство, мъжът трябва да поставя на първо място в списъка си с приоритети вас и децата ви. Второ мнение тук няма. Ако ангажиментите към майка му се отразяват на домашните му задължения и игрите с наследниците ви, веднага трябва да тропнете с крак или да си намерите някой, който не влиза в графата „мамино синче“.


Още го завиват за „лека нощ“


„Ще е толкова хубаво! Тя ще помага със сметките, готвенето и в грижите за детето, за да имаме повече време за себе си“... Не се ловете на тези думи! Макар на първо време да ви звучат примамливо (особено докато се опитвате да сготвите, докато малчуганът разучава копчетата на готварската печка), то страничните реакции на лечението „да живеем с мама“ са много по-драматични, отколкото всички щуротии на хлапето ви. Ще се потропва с краче, когато не бършете прахта „качествено“ или не дай си Боже! сте отвили тяхното Чедо през нощта... Току-виж Мама започнала да влиза и да го целува за „лека нощ“, а пък вие да го целунете за „довиждане“.


Очаква да се превърнете в негов родител


За някои мъже е закон да потърсят за чия пола да се хванат веднага след като им се наложи (не, че искат) да се отлепят от тази на Мама. Тук идва вашата роля. От вас ще се очаква не само да му слугувате вкъщи, но и да го съветвате, да го браните като лъвици от недоброжелатели и по възможност да вземате решенията вместо него. И ако си мислите, че всъщност ще е яко да го командорите на лягане и на ставане, то имайте предвид, че полковникът си остава Мама. И вашите думи ще бъдат чути едва тогава, когато те не противоречат на тази височайша сила.


Все още е финансово зависим


Бягайте! С мръсна газ! Това е сред най-тежките (и неспасяеми) случаи на мамино синче. Разбираемо е родителите да му помагат, ако все още е студент. Но ако продължават да изпращат джобни на отрочето си, за да не се преработи завалията, то това е сигурен сигнал, че трябва да се телепортирате възможно най-далеч. Още повече, когато на вратата ви цъфне свекървата с „великолепното“ вдъхновение, че ВИЕ трябва да й върнете парите, с които тя оправдава безделието на синчето си. „Защото отговорностите и задълженията са общи“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Мечтаната сватба ала Кари Брадшоу

Горчиво, скъпи блондинкофили!

Отново е вторник и ние отново сме на първа линия, за да раздаваме правосъдие какво е редно и какво не, когато става въпрос за отношенията между мъжа и жената (и всякакви вариации между двата пола, защото... нали). Днес обаче ще сме на празнична тематика, след като приятелка ни сподели, че е готова да се врече във вечна вярност на любимия си. Истина е, че съчувстваме и на двамата страдалци, чийто живот предстои да се превърне в непрестанно броене на мръсните чорапи, захвърлени на пода... Преди да се стигне до тази драматична развръзка обаче ще се състои всеобщ любим момент за жените – СВАТБАТА!

Перфектните мъже от малкия екран

Здравейте, скъпи блондикофили!

Днес е вторник и ето, че отново ще се впуснем в дълбокосмислени разсъждения за живота... Поне доколкото това се отдава на две блондинки. И тъй като – както вероятно се досещате, търсенето на Перфектния мъж е едно от нашите основни занимания (дори и когато сме на работа), то именно на Него ще се посветим и сега.

Приказка за женските неволи навръх Нова година

Здравейте, скъпи блондинкофили! 2020 чука на вратата, което провокира русите ни глави да размишляват около подготовката за празника. При мъжете е ясно – те залагат единствено на количеството алкохол, което ги поставя на границата между това да лазят на четири крака и да се явят при Свети Петър пред портите на Рая (въпреки че повечето представители на силния пол заслужават да слязат при Рогатия). Та, днес няма да ви говорим само от личен опит за посрещането на Нова година, а ще ви разкажем как минава деня на средсностатистическата жена.