Малките ученици завършват година с онлайн тържества

Малките ученици завършват година с онлайн тържества

Ще четат съчинения и решават викторини

Учебната година, която от средата на март премина в режим на дистанционно обучение, за учениците от първи до трети клас приключва утре. Вместо да се съберат в класните стаи за последен път преди лятната ваканция, малчуганите ще завършат с онлайн тържества. От стаите на децата в празненствата ще могат да се включат и техните родители.

За третокласниците на госпожа Миглена Манчева от столичното 119-то СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ подготовката за тържеството тече с пълна сила. Като част от програмата учениците ще прочетат съчинения, в които разказват какво са научили през учебната година. За да не се притесняват, че ще сбъркат, те вече тренирали този момент с учителката си в клас. „Те не изброяват само какви предмети изучват, а разказват за онлайн обучението, срещата с коронавируса, как са преживели всичко през последни месеци, за екскурзиите преди това, за приятелите в клас, които им липсват”, сподели Манчева. По време на онлайн обучението си децата са решавали тестове в една от онлйна платформите, а най-добрите ученици след това са били отличени с медали. За края на учебната година във викторината ще могат да се включат и родителите на хлапетата. Тяхната учителка подготви забавни въпрос за това на колко години става училището, коя е класната им стая, как са се справили с онлайн обучението. Малчуганите няма останат и без подаръци. Те ще получат книга от своята госпожа, грамоти и списъка са четене за следващата година, които ще им бъдат предадени от техните родителите, които ще са ги взели предварително, докато връщат учебниците в училище. Въпреки че удостоверенията им са вече разписани, децата ще ги получат наесен в училище, каквато е традицията, сподели Манчева. Гости на тържеството пък ще бъдат директорът на школото и библиотекарката.

Онлайн празник ще бележи края на учебната година и за второкласниците от 119-то на госпожа Емилия Паламаркова. В него ще се включат директора, студенти практиканти и преподаватели, влизали в клас. Програмата ще бъде пъстра. Децата ще кажат стихотворения, а след това ще прочетат и съчинения, в които разказват за наученото втори клас, приятелствата и карантината. Учителката е подготвила викторина с въпроси с повишена трудност и игра, в която хлапетата да опишат с една дума ваканцията. За да е празнично настроението, Паламаркова ще поздрави от вкъщи учениците с песен на своето пиано. На 4-ти пък родителите на децата ще получат свидетелствата над ецата и подарък книга.

Най-малките учени ще заменят традиционното тържество за буквите, за което учат стихчета и песни още преди извънредното положение, с онлайн изпращане. Децата от първи А клас от 119-то предварително са рецитирали стихчета, които са записали на видео. Те ще бъдат събрани в обща презентация с пожелания от класната им Теодора Иванова и учителката от занималнята. По време на празника децата ще кажат и по нещо на своите учениците. На втори юни в училищния двор родителите могат да вземат свидетелствата им и подарък от учителките – читателски дневник. Малчуганите също може да присъстват.

Първокласниците в 51- во СУ „Елисавета Багряна“ пък ще получат свидетелствата си още утре. Това обаче няма да се случи в клас, а в училищния двор по строго определен график, за да няма струпване, сподели директорът Асен Александров. Родителите могат да вземат и децата си, за да им направят снимки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.