0

Т оку-що приключилият Малък сезон 2019 на „Сфумато“ излъчи своите отличници, чиито проекти ще намерят място и в големия сезон на театралната работилница.

Току-що приключилият Малък сезон 2019 на „Сфумато“ излъчи своите отличници, чиито проекти ще намерят място и в големия сезон на театралната работилница.

Те са Alien Express (на снимката) с автори и изпълнители Жиган Кранчан и Гашпер Куншек – продукция на театър Flota от Любляна; „Одисей и циклопите дъблински“, хероическа ода по Джеймс Джойс в превод на Иглика Василева – моноспектакъл на Димитър Марков; „Мишеловката“ (фантазма по единствената репетиция на Хамлет с градските трагици) по трагедията „Хамлет“ на Уилям Шекспир в превод на проф. Александър Шурбанов – автор и режисьор Боян Крачолов, с участието на актьорите Божидар Йорданов, Владимир Матеев, Галя Костадинова, Иван Николов, Йордан Ръсин, Симона Здравкова. Малкият сезон на „Сфумато“ е един от най-креативните в България и Европа фестивали за най-младите от всички изкуства, стратегически важен за артистизма като духовно познание и битка за по-добър свят.