0

Н а среща с красивия звук на обоя, представен от първия обоист на Софийската филхармония Валентин Методиев и очарователната Клер Бразо – първи обой на Камерния оркестър на Лос Анджелис, кани на 10 март зала „България“. На диригентския пулт ще застане любимецът на българската публика маестро Максим Ешкенази.

На среща с красивия звук на обоя, представен от първия обоист на Софийската филхармония Валентин Методиев и очарователната Клер Бразо – първи обой на Камерния оркестър на Лос Анджелис, кани на 10 март зала „България“. На диригентския пулт ще застане любимецът на българската публика маестро Максим Ешкенази.

В програмата са Едвард Григ – сюита „Холберг“, Жан Франсе - „Цветният часовник” за обой и оркестър, Бенджамин Бритън - Симпъл симфони, и Бохуслав Мартину - концерт за обой и оркестър. Американката Клер Бразо е утвърден солист и камерен музикант. С богат репертоар, който се простира от барока до съвременната музика, тя има зад гърба си много концерти както като изпълнител, така и като куратор. Нейният обой може да се чуе и в няколко филмови и телевизионни саундтрака. Валентин Методиев, възпитаник на НМА „Проф. П. Владигеров“, е бил в майсторските класове на световноизвестните обоисти Давид Валтер и Ханс-Йорг Шеленбергер. От 1999 г. е първи обоист на Софийската филхармония.